Interview met Bodil van HNTM 2

Fashion door Redactie

Wie vorig seizoen Hollands Next Top Model heeft gevolgd, kent Bodil. Dat mooie meisje met die boblijn, ja. Ik mocht haar voor Girlscene interviewen over alle ins en outs van haar leven op dit moment.

Eerst over Hollands Next Top Model: waarom moest je nou eigenlijk weg? We vonden je zó goed!
Dat vond ik zelf ook niet zo duidelijk. Ik vond zelf eerlijk gezegd dat ik degene ben die het meest gegroeid was van de overgebleven vier meiden. De andere meiden deden voor HNTM al modellenwerk; ik had helemaal geen ervaring. Dat is dus eigenlijk niet te vergelijken. Maar ik denk dat ik niet naar de finale mocht omdat de jury dacht dat Sabrina, Kim en Christa meer potentie hadden.

Het is natuurlijk duidelijk dat HNTM geweldig was om te doen. Wat vond je nou het moeilijkst?
Ik ben echt iemand die ’s ochtends rustig wakker moet worden. Ik vond het dus ook echt niet leuk dat we ’s ochtends gewoon ons bed uitgetrommeld werden en dan echt binnen vijf minuten klaar moesten staan. Daar kan ik gewoon niet tegen… Wat ik ook erg verdrietig vond is het moment dat de tweeling (River en Loïs) uit elkaar werden gehaald. We zaten met z’n allen in de auto: we zouden naar Zuid-Afrika gaan! Maar voor we het goed en wel doorhadden stonden we in de eliminatieruimte… en net voordat we naar Zuid-Afrika gingen. Dat vond ik echt heel erg.

Was het altijd al een droom van je om model te worden…?
Het was al een droom van me om model te worden, maar ik deed eigenlijk mee om te kijken wat de jury er nou echt van vond.

Je bent nét niet tot de finale gekomen. Hoe voelde je je? Was je even zwaar depri of dacht je: ”Ik kom er wel!”?
Nee! Ik vind het altijd zó stom als mensen zeggen ‘ik kom er wel’. Ik vond het echt ontzettend jammer dat ik net niet in de finale kwam en ik was er dan ook best verdrietig over. Maar na anderhalve week ga je weer gewoon verder met je leven en ik probeerde er zoveel mogelijk uit te halen. In mijn geval was Hollands Next Top model een heel goed opstapje om in de modellenwereld te komen.

In hoeverre is je leven veranderd? Doe je nog dezelfde dingen als vroeger met dezelfde vrienden, of ben je een totaal andere Bodil?
Mijn op zich is natuurlijk heel erg veranderd. Het feit alleen al dat ik ineens herkend werd op straat, vond ik in het begin heel vreemd. Maar ik ben nog steeds dezelfde Bodil met dezelfde vriendinnen als voor Hollands Next Top Model.

Hoe is het gelopen nadat HNTM afgelopen was? Werd je meteen gevraagd voor modellenwerk?
Ja, ik kon meteen aan de slag. Ik kreeg zelfs hetzelfde contract aangeboden als de finalisten (Kim, Sabrina en Christa)!.

Wat vind je zo leuk aan modellenwerk?
Ik vind echt (bijna) alles leuk. Van meewerken aan shoots tot mezelf in de bladen zien staan.

En wat vind je niet of minder leuk?
Dat je soms echt uren moet wachten.

Al catfights meegemaakt met collega-modellen?
Haha, nee. Gelukkig valt dat heel erg mee!

Ben je op dit moment met een grote klus bezig?
Op dit moment ben ik het gezicht van ModelScouts Network. Trouwens een goede tip voor meiden die model willen worden! Kijk even op www.modelscoutsnetwork.com .

Wat is je leukste shoot tot nu toe geweest?
De shoot in Zuid-Afrika met de cheeta die we met HNTM hebben gedaan. Die zal ik echt nooit meer vergeten.

Filmpje:

Bodil in de clip van Lost van R.O.O.O.M:

Bodil op de Amsterdam Fashion Week

Wij van Girlscene.ml zijn ieder geval gek op haar en we wensen haar de komende tijd ontzettend veel succes toe!

Door onze reporter Cynthia