Beauty

5 geniale beautyhacks die elk meisje moet weten

1

Koop jij telkens nieuwe elastiekjes omdat de rek eruit is? Heb jij dé perfecte kleur lipstick gevonden, maar had je hem eigenlijk liever in een matte versie gezien? Of wil je weten hoe je make-up gedurende de hele dag #onfleek is? In dit artikel lees je een aantal (life changing) beautyhacks die elk meisje zou moeten weten. Lees snel verder...

1. Beautyhack: Invisibobble

Op de redactie zijn we verslaafd aan de haarelastiekjes van het merk Invisibobble. Deze rubberen elastiekjes zorgen ervoor dat je haar goed op zijn plek blijft en niet zo'n vervelende bobbel achterlaat. Helaas worden deze elastiekjes wel steeds groter en lubberen ze na veel dragen uit.

Tot een tijdje geleden bleven we steeds nieuwe kopen, maar dat is natuurlijk best wel zonde van het geld. Helemaal toen we erachter kwamen dat je ze met wat kokend water heel eenvoudig back in shape kan krijgen. Leg de Invisibobble in een bakje met heet water en hij krimpt weer terug. Super handig!

2. Beautyhack: Matte lippenstift

Soms vind je dé perfecte kleur lippenstift die bij elke outfit en elke make-up look past. Je bent helemaal verliefd op de kleur, maar hij zou nóg mooier zijn als hij mat was geweest... Je kan zelf je lippenstift heel eenvoudig een matte finish geven door wat poeder aan te brengen over je lippenstift.

Breng de lippenstift aan zoals gewoonlijk en brengt daarna wat poeder aan over je lippen. Tada: je lipstick is nu mat! Je kan kiezen voor een talkpoeder, maar een gewone witte poeder voor je gezicht werkt ook prima.

3. Beauty hack: ​Groene uitslag sieraden

Wanneer je geen gouden of zilveren sieraden draagt kan het zijn dat je oorbellen soms een groene 'uitslag' achterlaten op je oor. 

Door wat doorzichtige nagellak aan te brengen op je sieraden kan dit niet meer gebeuren. Hooray!

Beauty Hack Girlscene

4. Beautyhack: ​Fixing spray

Niets vervelender dan wanneer je super je best hebt gedaan op je make-up, je complete look verdwenen lijkt te zijn wanneer je op plek van bestemming komt. Natuurlijk kun je een fixing spray gebruiken, maar zelfs dan hebben we soms het idee dat het beter kan. Gelukkig heeft Queen Nikki van Nikki Tutorials de perfecte truc gevonden om je make-up écht de hele dag te laten zitten. 

Wanneer je een fixing spray aanbrengt is het belangrijk dat je hem droog 'wappert' met een stukje papier of karton. Nikki was er namelijk achter gekomen dat ondanks een heftige regenbui op de fiets haar make-up perfect bleef zitten door de combinatie van water en wind. In de video legt Nikki het nog even goed uit (vanaf 14:00). 

5. Beautyhack: Toiletpapier tegen vette huid

Sommige meiden hebben nu eenmaal een vettere huid dan andere. Hier is niets mis mee, maar kan soms wel vervelend zijn. Natuurlijk is er poeder dat zeker helpt bij het verminderen van olie, maar toiletpapier werkt ook goed.

Door met een stukje toiletpapier te deppen over je huid verwijder je de olie op de huid. De olie wordt geabsorbeerd door het toiletpapier en zorgt ervoor dat je niet langer meer glimt.

Beeld: Istock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 1 jaar geleden fleurdk

    Echt leuke tips Min tip is flexa plus

  1. 1