Fashion

AIFW report: Daryl van Wouw

Het hoogtepunt van de Amsterdam International Fashion Week, naar mijn mening dan, was de show van Daryl van Wouw. Vorig jaar was het één groot feest, dus we waren razend benieuwd naar deze editie!

Voor de mensen die niets tot weinig over dit event afweten, lees hier even een kleine uitleg.

Het begon goed: de zaal stroomde vol en voller, met de meest uiteenlopende BN'ers. Modejournaille zoals Karin Swerink van Glamour, actrices als Hanna Verboom en Georgina Verbaan, maar ook ontwerpers als Frans Molenaar en zelfs Percy Irausquin (he's such a cutie!).

De lichten gingen uit.... en we zagen een dame, gekleed in Van Wouw, naar een piano lopen. Ja, óp de catwalk zelf! De lichten gingen weer aan, en wie zat er? Jacqueline Govaert van Krezip! Ze zong, enkel begeleid door haar eigen pianospel, het prachtige "All my life". Superzuiver, superhard en vooral supergoed!

Mijn eigen geluidsopname van het optreden! Kwalitatief niet erg goed, maar het gaat om het idee... ;-)

En daarna begon natuurlijk de show. Op snoeiharde grunge van Nirvana paradeerden de modellen (veelal onbekende gezichten) met grijsgeverfde haren in Daryl's creaties. Maar die creaties, die vielen me toch helaas een beetje tegen...

In het begin zagen we veel matte kleuren en zwart-wit en veel hoodies (zoals we gewend zijn van Daryl). Ook kwamen er wat on-van Wouwse ontwerpen langs, zoals een satijnen jurk in aardetinten met spaghettibandjes. Maar, wél gecombineerd met stoere sneakers. Dat laatste past dan wel erg goed in Daryl's stijl, maar ik vond het écht niet kloppen met de jurk. Als er een paar goeie stiletto's onder zaten en wat gouden rinkelende bangles om de arm, was het geheel véél stijlvoller geweest en had iedereen hem geprezen om 'de nieuwe stijl'!


Gelukkig werd het na een tijdje 'beter', en verschenen er opvallendere outfits op de catwalk. Vooral de jurkjes in chocoladebruin met azuurblauw vond ik érg gaaf. Ook de latex en PVC leggings, zowel donker als licht & beglitterd, waren zéér gaaf.


En tot slot: Daryl zelf! Geheel in zwart gekleed - wel wat anders dan vorig jaar, toen hij in één van zijn eigen eighties truien op de catwalk verscheen - en.... *tromgeroffel*: zonder koptelefoon!

Al met al: geen hele sterke show, maar wel een paar goede ontwerpen. Het ligt ook niet echt aan de kleding, maar aan de vernieuwing ervan: het lijkt veel op vorige collecties, en de sneakers onder jurkjes kennen we nu ook wel! Daarbij: de show van vorig jaar was zó steengoed dat -ie lastig te evenaren was. Dus lieve Daryl... we nemen je niets kwalijk, hoor!

Foto's copyright by Elisah Jacobs (Celebscene)

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved