Lifestyle

Lifegoals behalen: zo doe je dat zonder poespas

Het leven bestaat niet alleen maar uit de wekker die 's morgens veel te vroeg gaat, naar school gaan en vervolgens in de avond weer gaan slapen. Er zijn veel meer dingen in de wereld. Misschien doe jij extra hard je best op school zodat jij later geld verdient met jouw droombaan. Of je werkt ontzettend hard, zodat je over een paar jaar een onvergetelijke reis kunt maken. Wat zijn jouw goals in het leven? En het belangrijkste: hoe maak je deze dromen werkelijkheid?

Dingen bereiken in het leven is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. De een wil een verre reis maken en de ander wil wat kilo's afvallen. Maar hoe ga je dit bereiken? Wij geven je een steuntje in de rug door wat tips voor je op te schrijven.

1. Stel doelen waar jij blij van wordt
Bepaal waar jij blij van wordt en ga daarvoor. Houd je van reizen? Stel dan als doel dat je in je leven een verre reis gaat maken. Je hoeft niet meteen het vliegtuig te pakken, maar ga vast fantaseren over hoe jouw perfecte reis eruitziet. 

2. Maak een bucketlist
Heb je niet één groot doel voor ogen, maar juist kleinere doelen? Geen probleem, maak een bucketlist en voordat je het weet heb je de helft al afgestreept. Deze lijst is een soort stok achter de deur zodat jij jouw doelen blijft halen. Denk niet te moeilijk, want anders heeft het geen zin. Met je oma naar de dierentuin is al een leuk doel voor op je bucketlist. Lees dit artikel waarom je nú een bucketlist moet maken. 

3. Bepaal wanneer je jouw doel wil behalen
Spreek ook met jezelf af wanneer je deze doelen wil behalen. Er mag best wat tijd overheen gaan, maar als je voor jezelf niets vaststelt, is de kans groot dat er weinig komt van je doelen. Zeg tegen jezelf dat je volgende week met je oma naar de dierentuin gaat of dat je over twee jaar die grote reis gaat maken. 

4. Doe het nu
Begin vandaag nog met je doelen. Zoals eerder beschreven werd, hoef je niet meteen op pad te gaan, maar bedenk vast wat je wilt bereiken en hoe je dit gaat doen. Desnoods schaf je een schrift aan waar je alles in opschrijft en bijhoudt. Niets is overzichtelijker dan dat en de kans is groter dan je er ook echt voor gaat. 

5. Geef niet op
Soms zit het mee en soms zit het tegen. Zit het even tegen? Ga niet met de pakken neerzitten, maar zet door. Je wil dingen bereiken en dan moet je er ook voor gaan, anders wordt het natuurlijk nooit iets. Als je doorzet, geeft het een extra kick als jij uiteindelijk jouw doel afstreept. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook