Lifestyle

8 redenen waarom je vaker mag glimlachen

In het leven heb je soms momenten dat je niet meer bijkomt van het lachen. Heerlijk is dat, lachen totdat je er buikpijn van krijgt. Het leukste is dan ook als al je vriendinnen met je meedoen en de mensen om je heen geen idee hebben wat er gaande is. Naast dat lachen ontzettend grappig is, heeft het nog veel meer voordelen en Girlscene heeft deze speciaal voor jou op een rijtje gezet. 

Lachen is een vorm van communiceren zonder woorden. Als iemand lacht gaan we ervan uit dat deze persoon het naar haar zin heeft. Het roept bij anderen vaak een positief gevoel op. Meestal vinden we mensen ook nog eens mooier als ze lachen. Er zijn nog veel meer redenen waarom lachen goed voor je is!


1. Glimlachen maakt je gelukkiger
Ben je verdrietig, gestrest of chagrijnig? Zet je mooiste glimlach op en je gaat je beter voelen. Je emoties beïnvloeden je gezichtsuitdrukking en lichaamshouding, maar het werkt ook andersom. Het staat allemaal met elkaar in verbinding en het beïnvloedt elkaar. Glimlachen is een teken dat je wel gelukkig bent. Dit signaal wordt daarom doorgestuurd naar je hersenen en ook al ben niet per se gelukkig, wordt er toch een dosis endorfine rondgepompt en daardoor ga jij je gelukkig voelen. 

2. Je bent aantrekkelijker
Als je glimlacht ben je mooier en denken anderen positiever over je. Daarnaast denken mensen om je heen dat je energiek bent en dingen wilt bereiken in het leven. Als je aan het flirten bent met een jongen en je glimlacht, pakt dit negen van de tien keer beter uit dan wanneer je je pokerface opzet, dat valt niet te ontkennen. 

3. Lachen werkt pijnstillend
Door een stralende glimlach ontspant je lichaam en geest. Je ademhaling wordt dieper en daardoor wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Wetenschappers hebben zelfs ontdekt dat lachen een vergelijkbaar effect geeft als bepaalde drugs. Oké, dat klinkt interessant, tell me more. Het schijnt dat een deel in je hersenen meer hormonen gaat produceren als je lacht. Deze hormonen worden in een ander deel van je hersenen omgezet in endorfine. Deze stof heeft een pijnstillende en stemmingsverbeterende werking en daarom wordt het ook wel vergeleken met drugs. 

4. Je maakt anderen gelukkig
Iedereen weet dat een lach aanstekelijk is. Dus als jij met een heerlijke glimlach aan komt zetten, gaan anderen ook lachen. Je maakt anderen gelukkig, iets beters is er niet toch?

5. Je krijgt een sixpack
Een sixpack is misschien een tikkeltje overdreven, maar je buik wordt er zeker niet slechter op als je regelmatig glimlacht. Je middenrif en buikspieren worden getraind als je lacht, dus dat is genoeg redenen om eens flink in een deuk te liggen. Je borst gaat op en neer tijdens het lachen, dus je buikspieren moeten dan meer hun best doen om te corrigeren. Als je lacht verbrand je in tien minuten ongeveer veertig calorieën. Dat is mooi meegenomen toch? Willen die killerbuikspieren nog niet helemaal lukken door alleen te lachen? Lees dan dit artikel en je sixpack komt steeds dichterbij. 

6. Je leeft langer
Uit onderzoek blijkt dat mensen die oprecht glimlachen, langer leven. Psychologen van Wayne State University in Detroit deden onderzoek naar honkballers en de honkballers die meer lachten, leefden langer. Dus dames, je weet wat je te doen staat. 

7. Je ervaart minder stress
Uit onderzoek blijkt dat mensen die meer lachen minder stress ervaren. Je hartslag verlaagt als je lacht, dus je lichaam is meer ontspannen. Tijdens het onderzoek waren er verschillende testpersonen. De personen die voor de opdracht glimlachten, konden de opdrachten beter uitvoeren omdat ze minder stress hadden. Dus staat die moeilijke toets in je agenda? Blijf vooral lachen en je stress zal een stuk minder zijn. In dit artikel lees je meer tips tegen stress. 

8. Je staat positiever in het leven
Doordat je glimlacht word je gelukkiger en daardoor sta je positiever in het leven. Er gaat een wereld voor je open doordat je alles met een glimlach bekijkt. Het is dus een soort cirkel waarin je terechtkomt. Reden genoeg om vaker te lachen! Wil je positiever in het leven staan? Lees dan dit artikel met tips voor meer positiviteit. 

Beeld: iStock | Bron: gezondheidsnet.nl, nu.nl, mens-en-gezondheid.info, mindfulmommy.nl