De inloopkast van Tess

Fashion door Redactie

Op Girlscene.nl lees je vaker over inloopkasten, ook wel 'walk-in-closets' genoemd. Elke celeb heeft er wel eentje! Maar sommige Nederlandse meiden ook, zoals Tess...

Vertel eens wat je over jezelf…
Ik ben Tess, eigenlijk Tessa, maar vind Tess leuker. Ik woon vlak bij Amsterdam in een boeren dorpje. Ben 17 lentes jong en ik zit op de kappersschool in Amsterdam; ik werk dus ook 4 dagen in de kapsalon. In mijn vrije tijd ben ik ook veel bezig met mode, make-up en haar. Één van m'n hobby's is salsadansen. Dat doe ik samen met mijn vriend en nog een stel. Uitgaan is ook zeker weten aan mij besteed. Elke zaterdag avond ben ik wel in een kroeg of in een club te vinden. Het leven is één groot feest!

Hoe kom je aan zo'n prachtige inloopkast?
Al een hele tijd puilde mijn kast uit van de kleding; ik kon ik mijn tassen nergens kwijt en mijn schoenen stonden midden in mijn kamer. Dit kon niet meer, vond ik. Omdat mijn kamer vrij groot is was er genoeg ruimte voor een inloopkast. Met die ideeën heb ik even een tijdje moeten zeuren. Uiteindelijk zijn we naar de bouwmarkt gegaan en hebben mijn lieve vader en lieve vriend de kast in elkaar gezet! Ben ze er dan ook super dankbaar voor.

Vind je jezelf een echte fashionista?
Een echte fashionista kan ik mezelf niet noemen. Ik kan er tiptop uitzien maar soms ook niet zo heel erg leuk, bijvoorbeeld als ik naar mijn werk ga.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven? Wat voor stijl vind je mooi?
Mijn stijl is vooral vrouwelijk en een tikkeltje sexy met uitgaan. Overdag ben ik meer van de preppy-look en een beetje netjes. Een bepaalde stijl heb ik niet. Ik hou vooral van alles wat vrouwelijk is. Hoge hakken, een beetje classy. Veel zwart en zwart/wit. Maar het zou zomaar is kunnen dat ik volgende maand van iets heel anders hou! Je weet het nooit met mij…

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Ik ben meer van low-budget. Vaak genoeg zie ik mooie (dure) dingen en denk ‘oh dat wil ik hebben!’. Maar meestal koop ik het niet, omdat ik van dat zelfde bedrag veel meer andere dingen kan kopen. Alleen vind ik niet alle dingen die goedkoop zijn mooi. Mij zal je ook niet zo snel zien in een tweedehandswinkel, gewoon omdat ik het niet zo smakelijk en vaak niet mooi vind.

Hoe krijg je je inloopkast zo goed gevuld; shop je vaak? Wat zijn je favoriete winkels en shopsteden?
Ik shop inderdaad vrij vaak. Omdat ik werk in een winkelcentrum loop ik elke dag wel even wat winkeltjes binnen in mijn pauze. Dat is niet goed voor je portemonnee, maar wel goed voor het bijvullen van je inloopkast! Mijn vader zegt altijd: ‘jij hebt niet alleen een gat in je hand, je hebt niet eens een hand meer!’. Dus ja, dan snap je 't wel, denk ik.
Mijn favoriete shopstad is toch eigenlijk wel Amsterdam, lekker dichtbij en ik kan er ook elke zondag naar toe, dat vind ik heerlijk. Gelukkig houdt mijn vriend ook van shoppen dus vaak zijn we op zondag in Amsterdam te bekennen. Zara is mijn favoriete winkel, ik ben serieus verliefd. Als ik daar binnen kom gaan mijn ogen van links naar rechts, raak ik alles aan en ga ik wel 20 x de paskamers in, om uiteindelijk met goed gevulde tassen de deur uit te lopen. Verder vind ik River Island op de Kalverstraat in Amsterdam een super winkel, apart en sexy. Invito is altijd goed. En Asos.com voor online blijft ook m'n favoriet.

7. Heb je nog tips voor andere meiden die ook graag zo'n mooie en opgeruimde (inloop)kast willen?
Ik vind het vooral handig om alles op te hangen. Dat is overzichtelijk en het is snel opgeruimd. Enne, wees trots op je spullen, dan hou je het vanzelf wel netjes!