Barcelona

Fashion door Redactie

Barcelona: een grote, diverse stad met enorme gebouwen en veel drukke wegen. De openingstijden in het drukke centrum zijn fantastisch: van 09.00 uur tot 21.00 uur, zes dagen per week! In de niet zulke bekende straten nemen ze een siësta, die duurt van 14.00 uur tot 17.00 uur.
De leukste winkels zijn gevestigd rond de Ramblas, de overbekende straat waar je ook straattheater ziet. Maar de zijstraatjes herbergen toch de fijnste winkels.

Avenida Puerta del Angel

Deze straat net achter de Ramblas heeft alle grote winkelketens. Zoals de Zara, Pimkie, Mango, Bershka, Vero Moda, Massimo Dutti en twee prachtige, grote filialen van H&M.

- El Corte Inglés
Dé Bijenkorf van Spanje, en zeker een bezoekje waard. Zeker de grote aan de Placa de Catalunya.

- Stradivarius
Behoort tot hetzelfde Spaanse kledingconcern als Zara en Bershka (genaamd Inditex). De kleding is meestal net wat volwassener dan Bershka, en is zeer betaalbaar. T-shirts kan je al kopen van 6 euro, en leuke, stijlvolle items zijn er al vanaf 10 euro!

- Pull & Bear
Behoort ook tot Inditex, en is de wat casual variant. Er zijn veel leuke jeans te koop, en leuke basic kledingstukken.

- Lefties
Een kleine winkel met veel basic dingen voor een spotgoedkope prijs. Ook hebben ze een snel wisselende collectie van hot items.

Maremagnum

Aan de haven van Barcelona ligt het moderne winkel- en uitgaanscentrum Maremagnum, bereikbaar via een lange houten brug. Het complex, afgewerkt met spiegelglas, valt al van ver op. Je vindt er verschillende restaurants met mooie terrassen, het grootste aquarium van Europa en een Imax-bioscoop. Maremagnum is zelfs open op zondag, als alle andere winkels dicht zijn.

Je vind hier een groot aanbod aan winkelketens, zo vind je hier: Bershka, Calvin Klein Underwear, Desigual, H&M, Havaianas, Mango, Oysho, Pimkie en nog veel meer leuke winkels...

Portaferrisa

Deze lange straat die eindigt aan de Ramblas heeft o.a. River Island, Levi’s, en vriendjes kunnen worden gedropt bij Jack&Jones!

Carrer de Bergara

Hier vind je o.a. de Topshop. Een must-see natuurlijk!

Ramblas

De bekendste straat van Barcelona, die je natuurlijk helemaal moet aflopen, maar ga zeker langs bij deze winkels:

- Desigual
Drukke kledingwinkel die binnenkort ook een vestiging in Amsterdam krijgt.

- Casas
Een van de grootste schoenenwinkels. Deze aan de Ramblas is de grootste!

Paseo de Gracia

Alle grote designers zijn hier gevestigd, van Burberry tot Chanel! Leuk om te windowshoppen, of eventjes een bezoekje te brengen als je portemonnee wat beter gevuld is...

Door Joan Frances