Lifestyle

Waarom friends with benefits vaak verkeerd afloopt

Die ene vriend je met wie je het zo goed kunt vinden. Misschien is hij toch nét iets meer dan alleen vrienden. Vooral op uitgaansavonden weten jullie elkaar wel te vinden. De blik in zijn ogen vind je keer op keer erg aantrekkelijk. Hij weet je weer te verleiden en uiteindelijk beland je bij hem thuis. Oeps, we did it again... Een friend with benefits hebben is echt niet altijd dolle pret. In dit artikel lees je waarom. 

Klinkt hartstikke leuk allemaal: af en toe een keertje seks met iemand die je wel aantrekkelijk vindt en je hoeft er helemaal geen relatie mee te hebben. Dat betekent geen verplichtingen als bezoekjes aan de schoonfamilie en een relatie onderhouden. Allemaal dingen waar je niets van wilt weten, dus daarom heb jij die ene jongen die je zo nu en dan alle hoeken van de kamer laat zien. Uit onderzoek blijkt dat deze 'ongecompliceerde' pleziertjes helemaal niet werken. Je leest in dit artikel waarom het beter is dat je die leuke friend with benefits laat lopen.

friends with benefits1. Jaloezie komt om de hoek kijken
Vaak komt er toch wel jaloezie kijken bij een friends with benefits-relatie. Hij flirt met andere dames en jij moet dat allemaal zien. Je weet dat je geen relatie hebt met hem, dus eigenlijk heb je geen reden om jaloers te zijn. Toch voelt het niet fijn en zou je hier het liefste iets van willen zeggen tegen hem. Het is toch vreselijk om hem te zien lopen hand in hand met een andere vrouw?!

2. Je voelt toch iets voor hem
Jullie weten beiden dat jullie pleziertjes puur vriendschappelijk bedoeld zijn. Toch komt het vaak voor dat er gevoelens ontstaan voor de ander. Als dat voor jullie beiden geldt, is het nog niet zo'n ramp, maar wanneer de ene gevoelens heeft en de ander niet, heb je wel een soort van probleempje. 

3. Jullie zitten niet op één lijn
Hij wil je alleen zien en spreken als jullie elkaar tegenkomen in de stad, maar jij hebt behoefte om hem ook overdag berichtjes te sturen. Tja, dit gaat botsen natuurlijk en daar wordt het allemaal niet beter van. Praat daarom goed met elkaar over de situatie, zodat je weet wat de ander van je verwacht. 

4. Je wordt ineens gedumpt
Een friends with benefit-avontuur is natuurlijk riskant. Van het een op het andere moment kan het zomaar gedaan zijn met de pret. Hij is spontaan verliefd geworden op een meisje en ziet het dus met jou niet meer zitten. Jullie hebben geen relatie, dus hij hoeft ook niets uit te maken. Sommige jongens zijn hier erg hard in en daar word je niet vrolijk van. 

friends with benefits5. De seks is niet goed
Het hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn, maar het komt nog wel eens voor dat de seks niet heel denderend is met je friend with benefits. Jullie voelen niet echt iets voor elkaar, dus dan is het logisch dat de seks ook niet optimaal is. Natuurlijk is seks de reden dat jullie elkaar zoveel zien, maar als dit niet is waar je op gehoopt hebt, waarom doe je het dan?

6. Je bent alleen goed voor seks
Dat de seks misschien niet altijd even geweldig is is één, maar als je je bedenkt dat je voor hem alleen goed bent om uit de kleren te gaan, is dit toch een nare gedachte? Dit ontken je niet, maar toch is dit het principe van friends with benefits. Gun je jezelf dit?

7. Mensen denken dat jullie een relatie hebben
Jullie worden regelmatig samen gespot en dat is genoeg redenen voor anderen om te denken dat jullie een relatie hebben. Iedereen om je heen vraagt ernaar en jullie ouders denken al dat jullie een stelletje zijn. "Neehee, wij hebben geen relatie." Wat het wel is? "Uhm, ja we zijn gewoon goede vrienden." 

Beeld: iStock | Bron: nrc.nl, Universiteit Utrecht

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved