De stijl van… Cassandra

Fashion door Redactie

In de rubriek "De stijl van..." interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Cassandra, een studente die dol is op mooie Ebay vondsten. Haar stijl was eerst erg simpel en casual, maar wordt steeds vrouwelijker. En dan die prachtige Marc Jacobs schoenen...

Vertel eens wat je over jezelf …
Hoi, ik ben Cassandra en op Girlscene ga ik onder de naam ShopStar. Ik ben 22 jaar en woon in Zuidoost Brabant. Ik studeer Accountancy in Eindhoven op dit moment en begin in september aan een internationale stage bij Ernst & Young. Mijn grootste hobby is fashion en shoppen. Maar doe ook aan paardrijden in mijn vrije tijd en wil natuurlijk altijd tijd vrij maken voor mijn vriendinnetjes en vriend om lol mee te hebben!

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Mijn stijl was altijd heel simpel. Jeans, shirtje en sneakers. Maar sinds ik een jaar ben ik me vrouwelijker gaan kleden. Meer jurkjes, rokjes, frutseltjes et cetera. Ik wil me wel lekker voelen in mijn kleding, dus het is meer een mix tussen casual en vrouwelijk geworden. En de sneakers zijn vervangen door flatjes en pumps!

Shop je veel?
Ik heb een drukke opleiding, dus heb niet zo veel tijd om te shoppen. Ik denk dat ik ongeveer 1 à 2 keer per maand de stad even induik. Echt grote shopdagen hou ik zo eens in de twee maanden. Ik shop wel veel op online shops en ben altijd op zoek naar designerkoopjes op Ebay.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Het liefste gecombineerd. Ik hou ervan om lekker goedkope vondsten te doen in de stad of online, maar soms geef ik ook wel eens veel geld uit aan één ding. Zoals bijvoorbeeld mijn laatste paar pumps van Marc Jacobs die ik heb gevonden voor €134,50. Dit is een koopje voor Marc jacobs, maar duur voor een studentje…

Wat is volgens jou dé trend van dit moment?
Eerlijk gezegd let ik niet zo op trends. Ik trek aan wat ik leuk vind en koop wat leuk is. Trends worden meestal gemaakt door celebs en designers. Maar zij trekken ook gewoon aan wat ze leuk vinden.

Wat zou jij nou nóóit dragen?
Ik ben niet van de neonkleurtjes, die staan mij gewoonweg niet. Iets wat ik nooit mooi heb gevonden zijn Dr. Martens, niet mijn ding. Verder zal alles wel een beetje te customizen zijn, zodat ik het leuk vind.

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?
Ik shop het meeste in Eindhoven en Amsterdam. Soms ga ik 'even' langs Utrecht voor de speciale afdeling van H&M; Trend. Het liefste wil ik weer een keertje naar Londen. Ben daar nu twee keer geweest en vond het super!

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?
Ebay! Als je goed zoekt en je eigen grenzen weet kan je de mooiste vondsten daar doen. Ik heb er bijvoorbeeld Marc Jacobs schoenen gevonden voor €50 inclusief verzendkosten. En oude H&M collectie jurkjes voor een pond…

Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?
Ontwikkel je eigen stijl en laat je niet meeslepen door de stijl van een ander. Je kunt je natuurlijk wel laten inspireren door een ander, maar wordt nooit een meeloopster.