Fashion

Interview met fotografe Laura

Steeds meer jonge meiden gaan fotograferen als hobby. Met modefoto’s uit magazines als inspiratie zetten ze hun vriendinnen op de kiek. Zo ook Laura: ze is pas 14, maar haar foto’s zien er nu al superprofessioneel uit!

Zelfportret van Laura

 Vertel eens wat je over jezelf …
Mijn naam is Laura en ik ben 14 jaar. Ik woon vlakbij Zwolle en ga naar de dere klas.In mijn vrije tijd is één van de dingen die ik het liefst doe fotograferen. Verder vind ik het leuk om wat met vriendinnen te doen en te winkelen.

Hoe lang fotografeer je al, en hoe ben je er zo bij gekomen? Hoe heb je het geleerd?
Ik fotografeer ongeveer vanaf eind 2006, begin 2007. Mijn ouders kochten een digitale camera en ik vond het heel leuk om daar dingetjes mee op de foto te zetten, zoals parfumflesjes, knuffels en bloemetjes. Later vroeg ik aan mijn vriendin Nanne of ze ook eens op de foto wilde. Na die keer foto's maken vond ik het echt steeds leuker worden om foto's van mensen te maken. Ik heb geen cursus gedaan; ik leerde gewoon veel bij op het internet, vooral op fora over fotografie. Daar gaven de fotografen mij tips.

Wat voor soort camera heb je?
Ik heb een Canon EOS 400D. Ik ben hier heel tevreden over; voorlopig hoef ik nog geen andere!

Wat vind je het leukste aan fotograferen?
Ik vind het ‘t leukst om mensen te fotograferen. Ik heb met andere dingen ook nog niet echt ervaring, dus misschien vind ik iets anders over een poosje juist wel heel leuk.

Hoe vaak fotografeer je, en wat zet je dan het liefst op de foto?
Ik maak elke week wel foto's van vriendinnen, mezelf of ik heb een shoot met meisjes die dat vroegen via internet. Dus wat ik het liefst fotografeer is mensen.

Hoe kom je op een foto? Maak je die gewoon spontaan, of denk je lang en goed na over de compositie, de kleuren, het licht et cetera?
Ik bedenk vaak samen met mijn vriendinnen wat ik ga doen. Vaak zoeken we op internet naar inspiratie, maar uiteindelijk word het wel heel anders. Ik denk van tevoren nog niet na over de compositie. Dat doe ik pas als ik al bezig ben. Verder maak ik meestal buiten foto's en dan doe ik het met het licht dat er is.

Bewerk je veel van je foto’s en zoja, hoe? Geef je er graag speciale effecten aan?
Ik bewerk mijn foto's altijd met Photoshop CS2. Ik bewerk de kleuren zodat ze wat vrolijker worden, of ik maak de foto zwart-wit. Ik houd van hoge contrasten dus dat doe ik ook vaak. Verder weet ik nog niet zo heel veel van Photoshop, dus ik ga na de vakantie een cursus doen waar ze me leren om te bewerken.

Zou je later van deze hobby je werk willen maken? Zoja, waar zou je dan voor willen fotograferen?
Ik zou er later heel graag mijn werk er van willen maken; het liefst voor grote modebladen. Dat lijkt me heel erg leuk. Na de middelbare school wil ik graag naar de fotoacademie, alleen dat duurt nog wel even. Dus misschienverandert dat nog wel…

Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?
Trek je niks aan van regeltjes, doe gewoon wat jij leuk vindt!

Wil je meer van Laura’s werk zien? Check dan haar site www.laurakokfotografie.nl!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved