News

Goed nieuws: je hoeft straks niet meer te staan in een overvolle trein

Helaas, de vakantie is voorbij. Een ochtend lekker lang uitslapen wordt verruild voor een ochtend in een overvolle trein waar geen enkele zitplek beschikbaar is. Moet jij ook altijd reizen in de gevreesde ochtendspits? Goed nieuws: NS werkt aan een oplossing en de eerste test is een succes!

Oplossing

Alsof het niet vervelend genoeg is dat je een tijdje moet reizen voordat je op jouw bestemming aankomt, moet je ook nog de hele rit staan tussen zwetende mensen. De ochtendspits is niet voor niks erg gehaat. Maar er lijkt een oplossing te zijn! 

Tienminutentrein

De NS heeft de eerste ochtendspits met een ‘tienminutentrein’ tussen Amsterdam, Utrecht, Den Bosch en Eindhoven getest en het is succesvol verlopen. Reizigers kunnen elke tien minuten in een intercity stappen en dat heeft als gevolg dat je minder lang hoeft te wachten. “De drukte was vergelijkbaar met een normale werkdag”, liet de NS weten. “We hadden geen uitval of noemenswaardige vertragingen.”

Nadeel

Helaas kleeft er aan elk voordeel ook een nadeel. De test is vooral in het voordeel van reizigers tussen Amsterdam, Utrecht en Eindhoven of Den Bosch, maar pakt minder gunstig uit voor andere reizigers, erkent ook de NS. Een aantal mensen lopen hun aansluiting mis en de vele treinen zorgen voor gesloten spoorwegovergagnen. 

Beeld: iStock