De stijl van… Veerle

Fashion door Redactie

In de rubriek "De stijl van..." interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Veerle, een jong meisje dat al héél erg van shoppen houdt. Ze gaat voor een basic stijl met her en der wat opvallende items. En ze kan helemaal blij worden van een klein winkeltje met goedkope, bijzondere spulletjes!

Vertel eens wat over jezelf...
Mijn naam is Veerle en ik ben 13 jaar oud. Ik ben gek op winkelen, winkelen en winkelen. Mijn vader noemt me niet voor niets een kooplustig type! Dat komt omdat ik graag dingen koop; ook al ben ik niet uit op winkelen, ik koop altijd iets. Ach ja, mijn motto is: geld is er om uit te geven! Verder doe ik in mijn vrije tijd aan ballet, waar ik gek ben.

Hou zou jij je stijl omschrijven?
Ik zou mijn stijl omschrijven als basic met killer-items. Waar ik totaal niet van houd is een alternatieve kledingstijl of älleen een combi met sneakers, broek en shirt. Meestal heb ik er een leuke ketting erbij of opvallende armbanden.

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?
Ik shop meestal maar eens in de drie maanden. Dat komt omdat ik in een dorp woon waar vrij weinig leuke dingen te koop zijn, dus moet ik naar Eindhoven bijvoorbeeld. Dan koop ik in één keer heel veel. Ik winkel wel veel online, bij de H&M webshop bijvoorbeeld. Lekker op mijn luie kont een paar keer klikken en hop, twee weken later is het binnen!

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Ik houd totaal niet van dure merken. Het is gewoon dat ik te snel uitgekeken ben op kleren of dat ik eruit groei. En om dan een shirtje van 100 euro te kopen… Ik ben ook altijd heel blij als ik een leuk winkeltje vind met lekker goedkope spullen die niemand heeft.

Wat is volgens jou dé trend van dit moment?
Haarbanden, in allerlei soorten kleuren en maten! Ik vind ze heel leuk, ze geven vaak iets extra’s aan je outfit. Inspiratie daarvoor kun je halen uit de outfits die ze in de tv-serie Gossip Girl dragen.

  Wat zou jij nou nóóit dragen?
Van die vreselijke super mini spijkerrokjes met een fantastische rode string erboven uit. Zo fout is dat. Gelukkig zie je dat niet zo vaak meer!

In welke stad shop je het liefst? En wat zijn dan je favoriete adresjes?
Omdat ik vaak in verschillende steden shop, kom ik geweldige winkels tegen. Jammer genoeg zou ik niet meer weten hoe de winkels heten! Maar mijn tip is gewoon: kijk verder dan de grote hoofdstraat. Soms duiken de meest geweldige winkeltjes op uit het niets; je weet maar nooit wat voor dingen je tegenkomt!

Heb jij nog een geheime fashiontip voor de lezers?
Als je je ongemakkelijk of slecht in je kleding voelt, zien mensen dat aan je. Als je dus goedzittende kleding aanhebt waar je je goed in voelt straal je positieve energie uit. Ofwel: je komt gezellig en leuker over!

Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?
Ik zal even origineel doen (haha): wees jezelf. Loop geen anderen achterna. Je bent stukken leuker zoals je zelf bent!