News

Oepsie! Forever 21 ligt wéér onder vuur na het jatten van een ontwerp

1

Forever 21 is inmiddels misschien wel gewend aan de ophef, maar het gevoel dat je onder vuur ligt went waarschijnlijk nooit. Ze mogen hun advocaten paraat maken, want één ontwerper in het bijzonder is niet blij. Sterker nog, ze vraagt iedereen om Forever 21 vanaf nu te boycotten. De reden? Ze hebben haar ontwerp gejat en daar is ze allesbehalve blij mee.

Je kunt je vast wel voorstellen dat het absoluut niet leuk is als je ziet dat een groot modebedrijf jouw ontwerp verkoopt. Helaas is dit wel het geval in de fast fashion-industrie, waar bedrijven zoals die van Forever 21 in rap tempo de laatste trend in de winkels moeten leveren. En dan komt het vaak voor dat ze hun inspiratie ergens anders vandaan halen...

Forever 21's 'inspiratie'

Deze keer is de #ForTheLost collectie het onderwerp van gesprek. Forever 21 ging de samenwerking aan met Sami Miro, een ex-liefje van Zac Efron, om een te gekke collectie op te zetten en hoewel Sami beweert dat ze met haar creativiteit lekker los kan gaan, beweert een andere ontwerper dat ze haar design heeft gestolen. Betsy Johnson zette Freckled Ace op en stuurde Sami haar ontwerpen toe, waarna Sami er volgens haar met het ontwerp vandoor ging.

Dit is het ontwerp waar het omgaat (klik op het pijltje rechts voor meer foto's):

Dit is hoe het Forever 21 ontwerp eruitziet:

 

Een bericht gedeeld door SAMI MIRÓ (@samimiro) op

 

Een bericht gedeeld door SAMI MIRÓ (@samimiro) op

 

Een bericht gedeeld door SAMI MIRÓ (@samimiro) op

Sami reageert op haar manier door deze foto van haar inspiratie te delen:

 

Een bericht gedeeld door SAMI MIRÓ (@samimiro) op

De vraag is of deze tatoeage van Pamela Anderson echt de enige inspiratiebron is. Betsy beweert dat haar kritische berichten verwijderd zijn en dat zowel Forever 21 als Sami weigert te reageren. Oei.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 5 maanden geleden kopjechino

    Het lijkt er niet eens op? Het ene is prikkeldraad en het ander gewoon lijntjes.

  1. 1