Fashion

7 najaars mode trends 2017 die jij gaat rocken

De winkels liggen alweer vol met de nieuwste herfst- en wintercollecties. Genoeg redenen om weer even een middagje shoppen in te plannen met je bff. Welke kleur is dit seizoen helemaal in? Welk printje komt in terug? En wat is dit najaar de vervanging van de lace up t-shirts? Je leest het in dit artikel met 7 trends die jij dit seizoen lekker kan shoppen voor in je kast!

Donkere bloemenprint
In plaats van de vrolijke roze en gele bloemenprint, is deze print in het najaar juist wat donkerder met wat meer bruin- en grijstinten. De items krijgen een vintige-achtige, retro look. Je kunt een bloemenprint combineren met een stoer bomberjack of juist heel chique houden. De trend zagen we vooral bij de merken Isabel Marant en Balenciaga. 

Flower dress Forever21Flower broek Stradivarius
Forever21 – Flowerprintje, 16,00 I Stradivarius – Broek met bloemenprint, 22,95

Rood
Dit is een gewaagde kleur waar veel mensen niet goed weten wat ze ermee moeten. Je zag deze kleur terug in jassen en schoenen. Dit zijn twee items waar je best een statement mee mag maken. Er zijn veel verschillende tinten rood en dat betekent dat je lekker veel kan combineren met dezelfde kleur. 

Rode schoenen pumaRode wollen jas Bershka
Zalando – Puma sneakers met strikveter, 89,95 I Bershka – Rode wollige jas, 39,99

Metallic
Metallic zien we al een aantal jaren. Deze trend gaat dan ook niet zomaar weg en is onwijs gaaf te stylen. Saint Laurent heeft een aantal toffe items waar zilver en metallic goed naar voren komen en de bijna spiegelende laarzen van Balenciaga mag je natuurlijk niet vergeten. Die omschrijven de trend pas echt.  

Metallic rokje AsosMetallic schoen Boohoo
Asos – Metallic rokje, 32,43 I Boohoo – Metallic hakken, 38,00

Leer
Met leer wordt dan vooral lakleer bedoeld en in de vorm van lange jassen, lange rokken en broeken. Het hoeft natuurlijk niet lakleer te zijn, want leer zelf is ook super tof en tijdloos. Leren items zagen we op de catwalk vooral terug bij Céline, Proenza Schouler en Stella McCartney.

Lakleren rokje Forever21Mostwanted leren top
Forever21 – Lakleren rokje, 24,00 I Mostwanted – Leren croptop, 26,95

Knoopjes
Dit is de vervanging van de lace up shirts en jurkjes. In plaats van touwtjes zijn het dit najaar knoopjes. Je ziet de knoopjes op items zoals jurken, broeken en rokken. De knoopjes kunnen een leuk detail zijn of juist een spannend effect geven door de knoopjes niet tot onder vast te maken. Deze trend is voor verschillende gelegenheden te dragen en helemaal naar jouw keuze. 

Knoop broek ZaraAsos t-shirt jurk
Zara – Zwarte knoopjes broek, 39,95 I Asos – T-shirt dress, 27,03

De neppe bontjas
Deze jas zien we elk jaar weer terug komen. Vorig jaar zagen we veel kleur in de bontjassen en dit jaar gaat het meer om natuurlijke- en bruintinten. Op de bontjas mag ook zeker wel een printje zitten. Dat maakt de jas nog meer een statement item. 

Nep bontjas hmForever21 nep bontjas
H&M – Nep bontjas met panterprint, 89,99 I Forver21 – Mouwloze bontjas, 36,00

Statement t-shirts
Dior bracht het t-shirt met de tekst “We should all be femenists” uit. Dat merken zo’n statement maken is ontzettend stoer en je ziet het in allerlei varianten terugkomen. Het maakt niet heel veel verschil met de basic t-shirts met tekst die we al kende, maar in 2017 gaat het vooral om feminisme. Josh V brengt een onwijs leuke collectie uit waarin dit thema centraal staat. 

Josh V Feminsme collectieFemme shirt Stradivarius
Josh V – Feminist t-shirt, 49,99 I Stradivarius – Femme t-shirt, 7,95

Beeld: iStock