Travel

9x de mooiste plekken op aarde voor op je bucketlist

Je scrolt door je Instagram en ziet een blogger die poseert bij de Eiffeltoren, iemand die de toren van Pisa probeert tegen te houden en o ja, die fotoshoot bij de grachtengordel van Amsterdam kan natuurlijk ook niet ontbreken. Maar als je een beetje van het 'normale' pad afwijkt, loop je de meest bijzondere dingen tegen het lijf. Wat dacht je van zwemmende varkens in de zee? Of rotsen in alle kleuren van de regenboog? Girlscene neemt je mee naar deze bijzondere plekjes op onze aardbol.

Waarschijnlijk wist je niet eens dat deze bijzondere plekjes bestonden!

Deception Island
Deception is een eiland dat deel uitmaakt van de Zuidelijke Shetlandeilanden gelegen in de Zuidelijke Oceaan dichtbij het Antarctisch Schiereiland. Het eiland heeft een hoefijzervorm en heeft een doorsnede van twaalf kilometer. Op het eiland is een grote kolonie aan pinguïns te vinden en dat is prachtig om te zien. 
 

 

Een bericht gedeeld door Tina Dreffin (@tdreffin) op

Pig Beach Bahamas
Deze varkenshemel is te vinden op de Bahamas. Dit land is in het Caraïbisch gebied te vinden en samen met de varkens heb je de tijd van je leven. 

Drina River House
In de Drina rivier in Servië staat een mooi hutje op een rots. Het huis is gebouwd in 1968 door een groep jongens. Zij waren op zoek naar een plek om te genieten van de zon. Het begon bij de rots, maar dat was niet zo comfortabel. Uiteindelijk hebben ze het uitgebreid tot een hutje. 

Vale da Luna
Dit bijzondere landschap in Brazilië is door de jaren heen ontstaan door erosie. Water, wind en zand hebben ervoor gezord dat dit mooie stenen landschap nu te bezichten is. Let wel op dat je niet op regenachtige dagen gaat, want dan loopt het onder water en is het gevaarlijk. 

Zhangye Danxia National Geopark
In China is dit prachtige landschap te vinden. De tijd, het weer en rivieren hebben ervoor gezorgd dat er kleurrijke gesteenten zijn ontstaan. In China is dit landschap verkozen tot één van de mooiste landschappen van het land. 

Salvation Mountain
Salvation Mountain is een land-artkunstwerkt gemaakt door Leonard Knight. Het is te vinden in de Amerikaanse plaats Calipatria. Het is een heuvel die is beschilderd met teksten die bedoeld zijn om mensen te bekeren tot het christendom. Leonard Knight is ooit naar deze plaats gekomen om een week lang wat te schilderen. Uiteindelijk werd het een project waar hij 25 jaar aan gewerkt heeft. 
 

 

Een bericht gedeeld door Emily Leto (@emilyleto) op

Kaindy Lake
Kaindy Lake is een meer in Kazachstan. Het meer is ontstsaan na een aardbeving in 1911. Dit leverde een aardverschuiving op en er ontstond een natuurlijke dam. Het werd gevuld met regenwater en dat heeft uiteindelijk het meer gevormd. 

Moray Cusco
Deze ruïnes zijn te vinden in de heuvels van Peru. Het is een agrarisch laboratorium. Deze constructie werd gebruikt om gewassen te laten wennen aan het nieuwe ecosysteem van de Andes. Daarnaast zorgt het er ook voor dat omliggende gebieden worden voorzien van water. 

 

Een bericht gedeeld door rossme (@rossme) op

Rainbow Eucalyptus Trees
Het lijkt net of deze bomen geschilderd zijn. Ze worden geteeld in de tropische gebieden over heel de wereld, maar oorspronkelijk komen ze uit de Filippijnen. De boom wordt vooral gekweekt als houtpulp voor papierproductie, maar door zijn opvallend gekleurde bast is het zeker een goede sierboom. 

Beeld: iStock | Bron: Bahamas.com, Amusingplanet.com, Brit.co, salvationmountain.us, atlasobscura.com, Jungletuin.com, Reisnaarperu.com, 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook