Lifestyle

5 tips om van YouTube je carrière te maken

Weet je nog dat HEMA deze zomer de deuren van de vlog academy opende? Dankzij de beste YouTubers van dit moment leerde je alles over het YouTube-vak én bleven er aan het einde van de rit ook nog twee winnaressen over. Mede met de hulp van de volgende vijf tips sleepten zij een felbegeerd contract in de wacht bij een influencerbureau om The Next Big YouTuber te worden. Girlscene zet de vijf tips voor jou op een rij.

Stel dat bijvoorbeeld Nanne en Beautynezz aan het begin van hun YouTube carrière staan. Welke tips zouden dan helpen om een vliegende start als professionele YouTuber te maken? De 16-jarigen Eva uit Wageningen en Mandy uit Alphen aan den Rijn kunnen daarover meepraten. Want mede dankzij deze tips hebben zij de droomprijs van hun leven gewonnen: een contract bij Social1nfluencers of OnLane.

hema vlog academy

Tip 1: Blijf jezelf, ook op beeld

Jezelf blijven wordt gezien als gouden tip, zowel online als offline. Miranda Schreuder, campagneleider bij HEMA vertelt: “Met de vlog academy stimuleerden we de leerlingen om hun eigen identiteit te vertalen naar beeld. Want wij geloven dat jezelf zijn het allerbelangrijkste is, ook wanneer het gaat om succes op YouTube. Eva en Mandy deden echt hun eigen ding. Mede daarom zijn zij uitgeroepen tot winnaars van de vlog academy.”

Tip 2: Blijf de kijker verrassen

Mandy, één van de gelukkige winnaars, deelt haar tactiek met alle YouTubers in spe. Ze heeft de afgelopen zomer veel tijd besteed aan goed leren editen en daarin een eigen stijl ontwikkelen: “Ik gebruik veel verschillende shots zodat de kijker in iedere video wordt verrast. Ik snijd de beelden snel achter elkaar en knip onnodig lange stukken eruit. Door deze manier van editen zorg ik ervoor dat mijn video’s van elkaar verschillen en origineel blijven!”

Tip 3: Wissel beeld af met tekst

“Editen is een erg belangrijk onderdeel in het maken van YouTube-video’s”, zegt ook de andere vlog academy winnares Eva. Ze raadt aan om het niet te laten bij ‘gewone’ shots: “Ik edit naast mijn camerabeelden ook plaatjes of tekst in de video. Zodra ik praat of als iets grappig gebeurt dan benadruk je de humor door er bijvoorbeeld een grappige emoji of tekst in te plakken.”

Tip 4: Doe wat je leuk vindt, niet omdat het populair is

Jonatan de Boer, Managing Director van OnLane, deelt hun nummer 1 tip om succesvol te zijn als YouTuber: “Doe vooral wat je zelf leuk vindt om te doen. Maak geen gamevideo’s- of vlogs omdat dat populair is, als je zelf niet van gamen of vloggen houdt. Blijf dicht bij jezelf en wees authentiek. Daarnaast ben je een alleskunner. Van de belichting juist instellen tot je eigen script schrijven; als YouTuber moet je alles zelf doen.”

Tip 5: Ken je doelgroep

Weet met wie je te maken hebt. Willemijn Leguit van Social1nfluencers hecht veel waarde aan het kennen van de doelgroep: “Het werpt zijn vruchten af om de tijd te nemen om je doelgroep te leren kennen en hierop in te spelen. Door dit te doen vergroot je de kans dat je video’s meer views krijgen, je fanbase hechter wordt en je beter weet wat er van je wordt verwacht.”

*Dit is een advertorial