Lifestyle

6 boeken die in het najaar uitkomen en jij waarschijnlijk wilt lezen

1

YAY! Er komen weer heel wat leuke boeken uit in het najaar. Dat betekent lekker binnen zitten met een kopje thee en lezen maar. Van spannende boeken tot liefdesverhalen, er zit vast wel wat voor jou tussen. Genoeg leesvervoer voor de komende maanden, dus. Deze zes boeken moet je zeker op je lijstje zetten, want echt waar, wat zitten er toch weer goede verhalen bij.

1. Duizelingwekkende hoogte - Katharine McGee
Het verhaal speelt zich af in 2118. Er staat een supertoren van duizend verdiepingen in Manhattan. Vijf vrienden genieten van hun glamourleven in de toren, maar allemaal hebben ze geheimen. Zonder dat ze het weten, worden ze in de gaten gehouden. Iemand wil wraak nemen. In een wereld van duizelingwekkende hoogtes kan dat een lange val betekenen. 

(Vanuit het Engels vertaald - vanaf 28 september verkrijgbaar,  €19,99)


2. Escape Room - Maren Stoffels 
Meer dan tien maanden heb ik op dit moment gewacht.
En nu staat Het voor me, in levenden lijve.
Ik schud Het de hand.
En Het heeft geen idee wie ik ben.
Ik moet me inhouden om niet teveel naar Het te kijken.
Het is gewoon een speler, net als die andere drie.


Vier vrienden geven zich op voor een escape room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan? Eén van de jongeren is het doelwit. Maar wie?

(Vanaf 4 oktober verkrijgbaar,  €13,99)


3. Liefdestips aan mijzelf - Sylvia van Driessche
Olivia verhuist noodgedwongen naar de villa van haar vader die een bekende tv-presentator is. Hij woont daar met een nieuwe vrouw en haar dochter. Van die familie hoeft Olivia niks te weten. Met haar BFF probeert ze bij haar liefde Max in de buurt te komen. Na elke keer in een blunder mee te maken besluit Olivia te leren hoe de liefde werkt. 

(Vanaf 6 oktober verkrijgbaar, €17,50)

 

4. Ster van acht - Jennifer Murgia
De zeventienjarige Teagan heeft al sinds haar kindertijd beangstigende dromen. Schaduwen slaan haar elke nacht gade vanuit de hoek van haar slaapkamer. Als ze op school nieuwkomer Garreth rond moet leiden, valt ze - net als alle andere meiden in haar klas - als een blok voor hem. Ze kan haar geluk niet op als Garreth alleen oog voor haar lijkt te hebben, maar waarom heeft ze tegelijkertijd het gevoel dat de schaduw die haar bedreigt steeds dichterbij komt? En wat heeft de achtpuntige ster die Garreth in de huid van zijn handpalm heeft staan met haar eigen lotsbestemming te maken...?

(Vanaf 9 oktober verkrijgbaar, €17,95)


5. Pijn - Mel Wallis de Vries 
Op een prachtige zomernacht wordt het lichaam van een meisje gevonden. De dader heeft haar laatste minuten op Snapchat gedeeld. Ze is het gesprek van de dag. Zeker wanneer schijnt dat dit niet het enige meisje bleek te zijn. 

(Vanaf 31 oktober verkrijgbaar, €13,99

Mel Wallis de Vries Pijn

6. Wonderland - Jennefer Mellink, Jen Minkman, Chinouk Thijssen en Vanessa Gerrits
Wonderland is een bundel met tien verschillende kerstverhalen. Young Adult-schrijvers uit België en Nederland hebben hieraan meegewerkt. Voor iedereen zit er wel een verhaal bij. Van fantasie tot thriller, het boek Wonderland bevat verhalen waarin liefde en de kerstgedachte centraal staan. 

(Vanaf 1 november verkrijgbaar, €17,95


Reading girl with tea

Beeld: iStock I Bron: hebban.nl

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 2 jaar geleden Chantal de Vries

    Misschien wel goed om te weten dat Duizelingwekkende Hoogte deel twee is in de Duizend Hoog-serie, voor men begint met lezen en er helemaal niets van begrijpt!

  1. 1