Lifestyle

Uhhhh! Slecht nieuws voor mensen die populair waren op school

Veel meiden herkennen het gevoel: als je voor het eerst naar de middelbare school gaat lijkt niets belangrijker dan bij het populaire groepje horen. Nu weet je misschien wel beter, maar toch is er slecht nieuws als je ook daadwerkelijk bij het groepje populaire meisjes zat. Girlscene vertelt je in dit artikel wat onderzoek aantoont over de popi-jopies.

Je hoeft natuurlijk geen gemene Regina George te zijn om populair te zijn op school. Misschien is het omdat je een leuke stijl hebt, übergrappig bent of goed kunt opschieten met mensen die al een bepaalde status hebben in de schoolbanken. Hoe dan ook, populair zijn is écht niet zo belangrijk en het zou zelfs een negatief effect hebben op je toekomst.

Minder gelukkig

Uit onderzoek blijkt namelijk dat populaire mensen op school later minder gelukkig zijn dan de ‘gewone’ mensen. Het zit zo: bij dit onderzoek werd gekeken naar volwassen vriendschappen en je mentale gezondheid op de lange termijn. De mensen die hun zelfwaarde en sociale acceptatie een hoog cijfer gaven bleken later in hun leven minder gelukkig te zijn. Dit komt omdat de leerlingen vooral gefocust waren om zich gelukkig en geliefd te voelen op de korte termijn, in plaats van investeren in vriendschappen en relaties voor de lange termijn. 

Nu kan het natuurlijk zijn dat mensen die eerst populair waren nog steeds hartstikke gelukkig zijn, maar het onderzoek toont in ieder geval wel aan dat het belangrijker is om te investeren in vrienden die er altijd voor je zijn dan in mensen die weglopen als het wat minder goed met je gaat.

Bron: ZMonline.com