News

Bestel jij vaak sushi? Dan hebben wij héél slecht nieuws voor je...

Pokébowls, sashimi, california rolls en temaki. Yum! Loopt het water jou al in de mond? Wij eten het liefst elke dag sushi en bestellen dan ook regelmatig sushi op de redactie. Helaas blijkt het toch niet zo'n heel goed idee... Bijna een derde(!) van alle sushi die wordt thuisbezorgd bevat namelijk teveel bacteriën. Noooo... Lees hier of je de sushi in jouw woonplaats je beter kunt skippen.

Sushi niet vers

Van dit nieuws worden wij natuurlijk niet blij. Ongeveer twee jaar geleden schreven wij al over de 'poepbacterie' in all-you-can-eat-restaurants en nu blijkt het dat onze 'thuisbezorgd-sushi' ook niet écht vers te zijn... Argh! De Consumentenbond testte sushi uit twintig verschillende restaurants in Nederland. Wat bleek? Bijna de helft van alle restaurants kreeg een onvoldoende voor hygiëne.

Vieze snijplanken

Veel restaurants werkten met vieze snijplanken of werd de sushi te warm en te lang bewaard. Gelukkig is dit niet in alle restaurants het geval. Bij de keten SushiPoint kun je met een gerust hart je sushi blijven bestellen, zij kregen een 9,6. Haal jij je sushi altijd bij Shabu To Go? Dan hoef jij je gelukkig ook geen zorgen te maken. De sushi van Sushi Time in Leiden kun je maar beter skippen, zij scoorden maar een 2,5... Hmm, de volgende keer maar gewoon weer een frietje halen?

Bron: Getty Images | Bron: Consumentenbond.nl

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook