Beauty

7 stappen die jij deze winter aan je beauty routine wil toevoegen

Het koude gure weer staat ons al op te wachten en dat betekent niet veel goeds voor onze huid. Soms blijf je maar smeren op die schrale huid zonder dat het ook maar een beetje effect heeft. En dan hebben we het nog niet over je lippen gehad. Dit zijn nou niet echt de leuke dingen aan de winterperiode, maar helaas kunnen we er niets aan veranderen. Huidverzorging in de winter is dus erg belangrijk. Hoe je dat voor elkaar krijgt, lees je in dit artikel. 

Bijna iedereen wil graag een mooie verzorgde huid. Onze huid is erg teer en gevoelig, dus is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Je huid wordt heel de dag bloodgesteld aan allerlei stoffen, een goede reiniging is dus essentieel. Hoe kun je dit het beste aanpakken? Wij geven je de belangrijkste tips om je huid te verzorgen. 

Juiste crème


In de winter heeft je huid veel hydratatie nodig. Het is dus belangrijk dat je goede crème gebruikt. Weet je niet welk huidtype jij hebt? Lees dan vooral dit artikel om erachter te komen welke crème bij welk huidtype past. Heb je last van schilfertjes of voelt je huid erg droog aan? Dan weet je dat het tijd is om er iets op te smeren. Gebruik bijvoorbeeld dag- en nachtcrème voor je gezicht, of ga voor een voedend serum. 


Juiste tijdstip insmeren


Het is niet alleen belangrijk dat je crème gebruikt, maar ook wanneer je jezelf hiermee invet. Wanneer je uit de douche komt verdampt het vocht uit je huid ontzettend snel. Het is dus belangrijk dat je je direct na het douchen insmeert. 

Scrubben


Ook in de winter is het belangrijk om je huid te scrubben. De dode huidcellen zijn ook in de wintermaanden aanwezig, dus scrubben blijft aanwezig in je beauty routine. Zorg er wel voor dat je je gezicht scrubt met een mildere scrub, want je gezicht heeft een gevoelige huid. 

Zonnebrand


Ja, je leest het goed. In de winter denk je niet meteen aan zon en zonnebrand, maar toch kan in deze tijd de zon aardig schijnen (en vaak is dat zonnetje juist het gemeenst!) Zorg er dus voor dat je je regelmatig insmeert, factor vijftien is vaak al voldoende. 

Water


Water zorgt ervoor dat afvalstoffen in ons lichaam worden afgevoerd. Het heeft een 'oplossend' vermogen en dat zorgt ervoor dat stoffen in je lichaam zich kunnen verplaatsen. Daarnaast geeft het een goede hydratatie waardoor je huid blijft stralen en niet dof wordt. Reinigen van de huid


Een mooie huid bereik je door je huid dagelijks goed te reinigen.  Een huid die verstopt raakt omdat het niet goed schoon wordt gemaakt ziet er al niet mooi uit. Het is dus belangrijk dat je elke dag met een reinigingsmelk of -gel je gezicht reinigt. 

Masker


Om je huid een boost te geven, kun je altijd gebruikmaken van een masker. In de winter heeft je huid gewoon veel te lijden en dan is dit de ideale uitkomst. Vooral vochtinbrengende maskers kunnen wonderen doen. 

Beeld: iStock | Bron: womantoday, mens-en-gezondheid, puurhuid

Lees ook: Deze ICI Paris XL kortingscode geeft jou extra voordeel!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook