NY FW: Marc by Marc Jacobs

Fashion door Redactie

In "NY FW" lees je alles over de New York Fashion Week. Dit seizoen worden de collecties voor zomer 2009 geshowd. In dit artikeltje: de show van Marc by Marc Jacobs.

Over Marc by Marc Jacobs

Marc Jacobs wordt in 1963 geboren te New York. Na zijn modeopleiding wordt hij meteen door Perry Ellis in dienst genomen. Marcs eerste collectie was geïnspireerd door de grungelook. Deze look was te heftig voor Perry Ellis die hem op straat zet.
Op zijn 31e verjaardag, in 1994, lanceert Jacobs zijn eerste eigen collectie. Tot ieders verbazing liepen alle topmodellen van dat moment gratis mee om hun vriend te steunen.
In 1997 wordt Marc Jacobs binnengehaald bij Louis Vuitton om daar een ready-to-wear collectie te ontwerpen. In 2001 lanceert hij Marc by Marc Jacobs, de jongere en goedkopere lijn.

Wat zagen we in de show?

Een lekker jonge, vrolijke collectie zoals we van Marc gewend zijn. Streepjes, bloemetjes, jasjes met opgerolde mouwen, wijde broeken (vooral van boven) en qua accessoires: veel riemen & omhang- en heuptasjes. Ook leuk: de schattige babydolljurkjes.