Lifestyle

5 Nederlandse steden waar je waarschijnlijk nog nooit bent geweest

Je bent een dagje vrij en bedenkt om een een stad in Nederland te bezoeken. Laten we eerlijk zijn, meestal is dit de vaste prik: de grachten in Amsterdam, Euromast in Rotterdam, Binnenhof in Den Haag en het Vrijthof in Maastricht. Maar vergeet niet dat er nog veel meer mooie steden zijn in Nederland! Girlscene heeft verder gekeken dan haar neus lang is en heeft deze leuke (vergeten) steden voor je op een rijtje gezet. 

Breda

In het zuiden van Nederland ligt een stad die zeker de moeite waard is om eens te bezoeken: Breda. Naast de Haven en Grote Markt ben je hier ook aan het juiste adres als je behoefte hebt winkels. Breda is ook nog eens een leuke studentenstad, dus je zult er gegarandeerd kroegen tegenkomen. ‘t Sas is een leuk winkelgebied gevestigd in de stad. Hier zijn verschillende schattige boetiekjes te vinden die je niet overal tegenkomt. Hieronder hebben wij al voor je uitgezocht welke winkeltjes je zeker niet mag overslaan.

Parigi Byoux

Parigi Byoux is een gezellige, luxe lifestylewinkel met veel creativiteit. De winkel is erg leuk ingericht. Je vindt hier hippe sieraden, horloges, tassen en andere accessoires. Alle producten die verkocht worden zijn apart, betaalbaar, van kwaliteit en zeker niet doorsnee. Wil je een keer wat anders? Breng dan vooral een bezoekje aan Parigi Byoux.

Adres: ‘t Sas 12

Wear for love

Wear for Love verkoopt kleding, schoenen, cosmetica en accessoires waar iedere vrouw gek op is. De boetiek is ook nog eens leuk ingericht en vaak krijg je ook nog wat te drinken aangeboden. De verkoopsters geven je advies over de leukste outfits. 

Adres: Haagdijk 48

LOEKz

In de conceptstore LOEKz  staan showrooming en beleving centraal. De winkel bestaat nog niet lang, maar is nu al niet meer weg te denken uit de Tolbrugstraat. Daarnaast heeft de winkel dit jaar een Shoppen Retail Award gewonnenZeker de moeite waard dus!

Adres: Tolbrugstraat 18

Groningen

Noordelijker in Nederland kan haast niet, maar zelfs in deze uithoek is nog sensatie te beleven. Als je een dagje op pad wilt denk je waarschijnlijk niet meteen aan Groningen, maar deze stad is zeker de moeite waard! De skyline van de stad kun je niet beter bekijken dan vanaf de Martinitoren. Ook voor musea ben je hier op de juiste plek. Van het Groninger Museum tot aan het Stripmuseum, voor iedereen zit er wel wat bij. Daarnaast is Groningen weer verkozen tot nummer één studentenstad in Nederland. Dan kan de gezelligheid daar sowieso niet ontbreken en het nachtleven is er de hemel op aarde. 

Beachclub Ocean 41

Het hele jaar zomers feesten dat doe je in Beachclub Ocean 41. Cocktails drinken in een strandhutje en dat van woensdag tot en met zaterdag tot vijf uur in de ochtend. Dat klinkt toch geweldig?

Adres: Grote Markt 41, Groningen

Club Kokomo

Club Kokomo is een grote club in de binnenstad van Groningen. Een moderne en strakke club met de beste dj’s, bartenders en live acts! Als je houdt van wat grotere discotheken, dan is Club Kokomo wat voor jou. 

Adres: Gelkingestraat 1, Groningen

De negende cirkel

Houd je niet zo van clubs en ben je meer van de gezelligheid van een kroeg? Dan moet je de Negende Cirkel eens opzoeken. Hèt studentencafé van Groningen, dus gezelligheid is gegarandeerd. 

Adres: Poelestraat 25, Groningen

Deventer

Wil je een keer een mooie stad zien? Ga eens naar Deventer. Deze stad in Overijssel ligt prachtig aan de IJssel. Daarnaast kun je heerlijk winkelen in deze stad. Het is erg variërend van grote winkels tot aan de kleinere boetiekjes. Als je gezellig wilt terrassen, moet je zijn bij de Brink. Rondom dit plein zijn alle kroegjes te vinden. 

Zuthpen

Als je van geschiedenis houdt, dan moet je zeker eens reizen naar Zutphen. Deze Gelderse stad is niet erg groot, maar het heeft een rijke geschiedenis. Rond 1300 was het een belangrijke handelsstad. De stad kreeg stadsrechten en trad toe tot de Hanze. Vandaag de dag zijn er nog genoeg Middeleeuwse straatjes, steegjes, hofjes en ontzettend veel monumentsgebouwen. De stadsmuren beschermen nog steeds de inwoners van Zutphen. Als kers op de taart kun je nog een museum achter je dagje Zutphen plakken. Wij hebben er alvast een paar voor je uitgezocht.

Het Stedelijk Museum Zutphen

Als je de geschiendenis van deze stad tot in de puntjes wil weten, moet je zeker een bezoekje brengen aan het Stedelijk Museum Zutphen. Alles wordt tot in de puntjes verteld. Daarnaast kun je collecties archeologische vondsten, kunstnijverheid, meubels, klokken en oud speelgoed bekijken. 

Adres: ‘s-Gravenhof 4, Zutphen

Henriette Polak Museum

Dit is een museum voor Nederlandse kunst uit de 20e eeuw. Het museum is vernoemd naar Henriette Polak-Schwartz die haar collectie schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken en het huis waar het museum in is gevestigd aan haar geboortestad Zutphen schonk. Dat klinkt allemaal veelbelovend, toch?

Adres: Zaadmarkt 88

Arnhem

In Arnhem kun je je zeker een dagje vermaken. Een aantal jaar geleden werd het verkozen tot aangenaamste binnenstad van Nederland. Winkels zijn er ook genoeg te vinden in deze stad. Voor jou hebben we er een aantal op een rijtje gezet. 

Guts en Gusto

Je hebt het vast wel ooit op het internet voorbij zien komen, maar de winkel van dit merk is gevestigd in Arnhem. Alle musthaves zijn te vinden in deze winkel. In Enschede zit ook een vestiging van Guts en Gusto. 

Adres: Hemelrijk 9

Soul

Twee etages vol mode en accessoires. Voor een nieuwe oufit moet je zeker een bezoekje brengen aan Soul. Het heeft een eigen vrouwelijke, sexy en stoere stijl. De nieuwe trends zul je hier zeker tegenkomen. 

Adres: Weverstraat 37, Arnhem

Beeld: iStock | Bron: Shoplovers, reizenenrecreatie, horecagroningen, stappen-shoppen, 

Must reads 👀