Fashion

De stijl van… Sabrina

In de rubriek "De stijl van..." interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Sabrina, een 20-jarige fashionista die dol is op jurkjes en rokjes. Ze heeft haar eigen modeblog en gaat regelmatig shoppen in grote steden als New York en Parijs.

Vertel eens wat je over jezelf. Hoe oud ben je, wat zijn je hobby's...

Ik ben Sabrina en ik ben 20 jaar oud. Momenteel zit ik in het derde jaar van de opleiding communicatie & multimedia design en waarschijnlijk wil ik hierna nog een deeltijd modeopleiding gaan doen. Daar ligt toch mijn hartje, hoewel ik bijbeunen in de media-industrie ook erg leuk vind. In mijn vrije vind je mij vaak in de leukste shopsteden. Twee keer per jaar ga ik één of meerdere dagen shoppen in een grote buitenlandse stad. Ik ben echt overal geweest (New York, Parijs, Barcelona, Milaan, Londen, etc.) en binnenkort ga ik naar Stockholm. Verder doe ik in mijn vrije tijd inspiratie op door internationale blogs en tijdschriften te lezen. Ook vind ik het leuk om te tekenen en met mijn lieve vrienden af te spreken.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

Moeilijke vraag, maar ik draag graag pastelkleurtjes, zwart, wit en grijs en draag erg veel jurkjes en rokjes. Toen ik jonger was, kocht ik alleen maar merkkleding. Ik was echt een Replay/Diesel/Nolita meisje, maar ik weet nu goed te combineren met goedkopere kleding en ik walg van deze merken. Ik haal mijn inspiratie vooral uit blogs. Ik heb er zelf ook eentje: www.ketshi.blogspot.com.

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?

Nee, dat valt eigenlijk reuze mee. Tenminste, dat vind ik! Ik winkel ongeveer eens in de twee weken, soms koop ik nog wat tussendoor, maar ik  koop ook bijna nooit heel veel tegelijk. Wel kijk ik vaak rond op Ebay en Topshop bijvoorbeeld.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?

Zoals ik net al vertelde word ik steeds beter in het combineren van dure merken met low-budget vondsten. Ik koop gemakkelijk een broek van 200 euro, als die maar perfect zit. Die combineer ik dan bijvoorbeeld met schoenen van een tientje. Ik heb sowieso sinds korte tijd mijn eigen stijl wat meer gevonden, daarom doe ik minder vaak miskopen en vind ik het minder eng om iets duurs te kopen. Ik weet ook van mezelf dat ik de volgende keer dan weer iets goedkopers koop.

Wat is volgens jou dé trend van dit moment?

Er zijn zoveel leuke trends op dit moment! Wat ik zelf erg leuk vind zijn de volgende trends: kant, de broeken met laag kruis en strak aan de onderkant, leer, gladiator sandals en oversized gebreide truien.

Wat zou jij nou nóóit dragen?

Neonkleurtjes, Crocs (spuuglelijk, die dingen zijn gemaakt voor in de zorg en blijven daar ook), lompe sneakers, die dingen zijn allemaal echt niks voor mij. Verder sta ik wel open voor nieuwe dingen.

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?

Ik vind het leuk om in een nieuwe stad te shoppen. De leukste buitenlandse steden waar ik heb geshopt zijn: Antwerpen, New York, Londen en Lissabon. In Nederland heb ik het vertrouwde Eindhoven (waar ik echt alles weet te vinden) en Rotterdam is mijn vaste shopadres om met mijn vriendinnetje Merve heen te gaan. Wat ik dan leuk vind zijn winkels als H&M en Zara, maar ook vintage winkels mogen hun deuren open houden voor mij: ge-wel-dig!

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?

Wees creatief en wees jezelf! Denk niet dat je een topje niet als rokje kan dragen en een jurkje niet als taillerok. Wees niet onzeker en draag gewoon waar je je lekker in voelt, dan zul je dit vanzelf ook uitstralen. Zoek op Ebay! En wees niet vies van vintage!

Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?

Zoals ik net al zei, draag waar je je lekker in voelt en wat je zelf mooi vindt (lekker standaard, want dit zegt iedereen), en draag alsjeblieft je eigen maat. Ik zie zo vaak meiden lopen in een te strakke spijkerbroek, zodat het bovenlichaam als een worst over de broek heen hangt, verschrikkelijk.


LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved