News

Dit meisje belandt in het ziekenhuis na het uitknijpen van een puistje

Je wordt wakker en kijkt in de spiegel. Neeee! Er zit een mega puist op je voorhoofd en je hebt uitgerekend vandaag een date met je crush… What to do? No way dat jij de deur uitgaat met deze grote vriend op je hoofd. Uitknijpen natuurlijk. Misschien toch niet zo’n goed idee, want een meisje belandde op de spoedeisende hulp door het uitknijpen van haar puistje. Hoe dan? Nou zo…

Het ziekenhuis

De Amerikaanse Katie Wright knijpt niet zomaar meer een puistje uit. Zij had een bobbel boven haar wenkbrauw en dacht even ‘het puistje’ te verwijderen. Een uur later was haar hele gezicht gezwollen en wist ze niet hoe snel ze naar het ziekenhuis moest gaan. De dokters vertelden haar dat er een groot risico was omdat het om haar gezicht ging. Doordat haar gezicht zo opgezwollen was zou het zich kunnen verspreiden naar haar hersenen of ogen. ‘Bij dat laatste kon ik zelfs blind worden’ vertelde Katie.

De oorzaak

De dokters vertelden haar dat het helemaal geen acne was, maar dat het een acute bacteriële infectie was. Er bestaat een grote kans dat de bacterie afkomstig is uit het borsteltje waarmee ze haar wenkbrauwen bijtekent. Oef… Een wijze les dus! Altijd je make-upkwasten goed schoonmaken. Om andere meisje alert te maken zette Katie twee foto’s online die amper 48 uur na elkaar zijn genomen om de impact van de infectie tonen.

View post on Twitter

 

Beeld: iStock | Bron: AD.nl

Must reads 👀