Beauty

5 tips om je haar sneller te laten groeien

Het is de wens van genoeg meiden: langer haar. En dan snel een beetje! Maar helaas zit Moeder Natuur soms in de weg, maar maak je geen zorgen. Dankzij deze tips van Girlscene zorg ook jij ervoor dat je redelijk snel weer een vollere, langere bos met haar hebt. Hooray! Benieuwd hoe het werkt? Je lees het in dit artikel...

Om even de kop van dit artikel te verduidelijken: je haar sneller laten groeien bestaat niet. Maar je kunt wel het één en ander doen om je haar sneller lang te krijgen. Huh? Maak je geen zorgen als je het niet helemaal begrijpt. Lees de volgende tips en let's get started.

1. Ga eerst naar de kapper

Je wordt niet op magische wijze de volgende dag wakker met lange lokken waar Kim Kardashian tegenwoordig jaloers op zou zijn. Nope, je moet er natuurlijk wel iets voor doen. En om project #langhaar te starten begin je (tegenstrijdig genoeg) in de kappersstoel. Laat er eerst een goed model in knippen en zorg dat alle dode puntjes verdwenen zijn. Dan begin je pas echt goed! Waarom? Omdat je anders na een jaar lang haar hebt met gespleten punten. Met andere woorden: dan heb je het laten groeien en kun je het nog laten knippen...

2. Vergeet je conditioner niet

Verzorgende producten zijn je partner in crime - helemaal als je graag langer haar wilt. Je moet namelijk met veel liefde voor je haar zorgen om het zo goed mogelijk te laten groeien. Vergeet dus niet om na de shampoo met conditioner aan de slag te gaan en gebruik afhankelijk van je haartype eens in de week een masker dat afgestemd is op jouw haar. Je punten zijn daar heel blij mee. 

snel lang haar

3. Was je haar minder

Het is natuurlijk niet alleen noodzakelijk om je haar te verzorgen met conditioner, maar het is ook belangrijk om je haar minder te wassen. Althans, als je iedere dag of zelfs om de dag je haren wast. De hoofdhuid en de haaraanzet moet namelijk net zo goed verzorgd worden! Vergeet de shampoo dus en houd het bij twee à drie wasbeurten per week. Dat is meer dan zat om je haar schoon te houden. Op die manier zorg je dat de natuurlijke oliën niet iedere keer weggehaald worden en groeit je haar op den duur beter. Tenmiste, als we Cosmopolitan mogen geloven.

4. Borstel je haar voorzichtig

Niets is zo fijn als goed met de borstel door je haar gaan. Lekker die klitten eruit en tegelijkertijd jezelf een soort hoofdmassage geven... Heerlijk! Maar wist je dat je wel voorzichtig moet zijn? Zie je haar als zijden draad waar je voorzichtig mee om moet gaan. Koop daarom een borstel zoals een Tangle Teezer of Rock & Ruddle om ervoor te zorgen dat je haar klitvrij blijft, gaat glanzen en zo min mogelijk uitvalt tijdens het borstelen.

5. Rol je haar niet op in een handdoek

Ken je dat strakke gevoel als je haar vastzit in een paardenstaart? Juist, dat is dus niet bevordelijk voor je haargroei. Omdat er spanning staat op je lokken breekt het sneller af. Guess what? Hetzelfde gebeurt als jij je haar in een handdoek wikkelt en op je hoofd laat rusten. Dit leidt tot het afbreken van haren en dat wil je natuurlijk liever voorkomen in dit stadium. Of eigenlijk, in ieder stadium.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook