Lifestyle

10 nummers die je 10 jaar geleden grijs draaide. Ja, ook jij!

Van Rihanna’s Umbrella tot Beautiful Liar: 2007 was een fantastisch jaar als je (destijds) gek was op popmuziek. Tijd om weer eens terug te blikken, want wat luisterden we eigenlijk allemaal en welke nummers zong je ook alweer woord voor woord mee? Girlscene zet dé hits van toen in dit artikel voor jou onder elkaar. Luister maar mee!

1. Rihanna – Umbrella

Watch on YouTube

Geloof het of niet, maar het is inderdaad tien jaar geleden dat Umbrella (ella, ella, ey, ey) uitgebracht werd! Het nummer was de leadsingle van Rihanna’s album Good Girls Gone Bad.

2. Sean Kingston – Beautiful Girls

Watch on YouTube

In 2007 maakte Sean Kingston zijn debuut als reggaezanger en met succes, want Beautiful Girls kunnen we nog steeds van voor naar achter meezingen.

3. Alicia Keys – No One

Watch on YouTube

No one, no one, no oooo-oooooone… De ballad van Alicia Keys was de leadsingle van haar derde studioalbum As I Am. Begrijpelijke keuze, want het is niet voor niets al 285 miljoen keer beluisterd op YouTube.

4. Timbaland & One Republic – Apologize

Watch on YouTube

Timbaland’s Apologize is zo’n nummer dat na tien jaar nog in je hoofd blijft hangen. Beluister het nummer hierboven maar, wedden dat je ‘m na een uur nog meezingt?

5. Beyoncé – Beautiful Liar

Watch on YouTube

De samenwerking tussen Beyoncé en Shakira is er één om nooit te vergeten. Beyoncé hoorden we nooit zoals op dit nummer en met meer dan een kwart miljard views op YouTube zijn wij blijkbaar niet de enigen die het nummer grijs draaiden.

6. Avril Lavigne – Girlfriend

Watch on YouTube

Hey, hey, you, you, I don’t like your girlfriend. Duidelijke taal van Avril Lavigne! Kun je geloven dat het alweer tien jaar geleden is dat je dit nummer op je iPod zette?

7. Britney Spears – Gimme More

Watch on YouTube

Gimme More is de eerste single op het Blackout album van Britney Spears. Het betekent niet alleen dat het nummer tien jaar wordt, maar ook dat het al een decennium geleden is dat onze Brit volledig van het padje ging. 

8. Kanye West – Stronger

Watch on YouTube

Kanye West mag met zijn Stronger natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Iedere keer als je de radio aanzette was de kans groot dat je dit nummer voorbij hoorde komen.

9. Leona Lewis – Bleeding Love

Watch on YouTube

Keep bleeding, keep, keep bleeding love. Jaaa, deze monsterhit viert ook zijn tiende verjaardag! Het lijkt daarmee ook tien jaar geleden dat we iets van Leona Lewis hebben gehoord…

10. Jonas Brothers – S.O.S.

Watch on YouTube

Nu voelen we ons echt oud! S.O.S. van de Jonas Brother is dit jaar tien jaar geworden. Echt hoog kwam deze song niet in de Top 40, maar hé: niet alle nummers worden een groot succes.

Beeld: iStock

Must reads 👀