Lifestyle

Oops! Je moet je bh’s veel vaker wassen dan je denkt

Een comfortabele bh om te sporten, een strapless bh voor onder je nieuwe jurkje en een sexy bh voor een avond met je lover. We hebben er een hele lade vol met bh’s en dragen deze dan ook (bijna) iedere dag. Maar hoe vaak moeten we onze bh’s nou eigenlijk wassen? Bereid je vast voor, want het is vaker dan je denkt…

Het ligt er natuurlijk wel aan of het een hete zomerdag is, je fanatiek hebt gesport of gewoon een hele dag op school hebt gezeten… Maar volgens experts moet je je bh gemiddeld na twee tot drie keer dragen wassen. Wow, dat hadden wij niet verwacht… Hij ziet er dan misschien niet gelijk vies uit, toch trekken er wel bacteriën in de stof. Iek! 

‘Maar van wassen worden je bh’s toch veel minder mooi?’ Jep, dat dachten wij ook. Volgens lingeriewinkel Livera is het vaak wassen van je bh’s gelukkig helemaal niet slecht. De meeste bh’s zijn voorzien van elastaan, waardoor het juist goed is om ze even mee te laten draaien met je was. Dit zorgt ervoor dat de vezels van de stof goed schoon blijven. Selecteer je bh’s wel altijd eerst voor je gaat wassen. Voorgevormde bh’s kun je het beste met de hand wassen zodat de ‘padding’ in vorm blijft. Beugelbh’s gaan daarentegen prima mee in de wasmachine. Doe ze wel in een waszakje om de bh in een goede vorm te houden.

Psssst. Kijk wel altijd op het etiket voordat je ze zomaar in de wasmachine gooit ;-).

Beeld: iStock | Bron: Livera.nl, Hunkemoller.nl