News

Deze hunk was twee jaar geleden een bloedmooie vrouw

Jaimie Wilson is zonder twijfel een knappe verschijning. De 21-jarige spierbundel heeft honderdduizenden volgers op Instagram. Maar naast een hunk, is hij ook een enorme inspiratiebron. Jaimie is transgender en ging twee jaar geleden nog als vrouw door het leven. Het verhaal van de hunk is inspirerend, maar ook hartverscheurend te noemen. 

Moeilijke jeugd 

“Ik wist al vanaf heel jongs af aan dat ik me ‘anders’ voelde. Maar ik ben opgegroeid in een religieus gezin, en daar was geen ruimte voor. Ik wist helemaal niets over transgenders, laat staan dat ik het zelf kon zijn. Ik herinner me dat ik als vijf jarig meisje nadacht over hoe het zou zijn om op te groeien als een jongen”, schrijft hij in een openhartig bericht. Op vijftienjarige leeftijd wist ze het zeker, ze is een man. Op steun van haar religieuze ouders kon ze niet rekenen.

Transformatie

Twee jaar geleden hakte Jaimie de knoop door: hij wilde zijn wie hij écht was. “Eerst was ik bang om ervoor uit te komen, omdat ik geen ‘tekenen’ vertoonde. Ik zag er heel vrouwelijk uit… niet omdat ik dat wilde, maar omdat ik de mensen om mij heen gelukkig wilde maken. Toen ik ervoor uitkwam zeiden mensen ‘dat ben jij niet’, en toen besefte ik dat je NIET bent wat mensen van jou denken… je bent wie JIJ denkt dat je bent.” Hij onderging een bijzondere transformatie en veranderde van een mooie vrouw naar een knappe man. 

Voorbeeld

Jaimie is uitgegroeid tot een voorbeeld voor veel transgenders. Hij is openhartig over zijn transformatie en ervaringen, en is bovendien helemaal niet verkeerd om naar te kijken. 

Beeld: iStock

Must reads 👀