Leuke modeblogs deel 2

Fashion door Redactie

Via de Amerikaanse Teen Vogue ontdekten we een aantal jonge fashion bloggers. Hoe jong ze ook zijn, hun blogs zijn al heel populair. Teen Vogue noemt ze de ‘volgende generatie van mode machten’. Ik stel er hier een paar aan je voor.

Voor deel 1 van leuke modeblogs, zie hier!

Jane Aldridge met www.Seaofshoes.com:
Deze dame is pas zestien jaar en heeft een gigantische schoenencollectie. Maar in het rustige stadje in Amerika waar ze woont, is ze nogal een buitenbeentje. ‘Mijn vrienden houden helemaal niet van mode. Ze schamen zich om met me uit te gaan!’, zegt ze. Haar site heeft ze in 2007 gestart en is deels een stijldagboek, deels shopping wishlist, deels inspiratie en altijd met de nadruk op schoenen. Sea Of Shoes is ondertussen een grote hit, ze heeft wel 25.000 bezoekers per dag!

Julia Frakes met www.Bunnybisous.com:
Deze achttienjarige schreef al voor ze zelfs maar haar eindexamen had gedaan een fashionblog voor het tijdschrift Paper. Bunny Bisous is haar eigen site en ook daarvoor interviewt ze veel modegrootheden. In tegenstelling tot veel van de andere bloggers, probeert ze zo min mogelijk foto’s van zichzelf erop te zetten. Volgens Julia mailen vooral modellenbureaus haar voor verhalen (en publiciteit) over hun modellen. Soms doet ze daar interviews mee en door die contacten krijgt ze weer meer scoops over de modewereld.

Arabelle Sicardi met www.fashionpirates.com:
De Aziatische Arabelle is pas vijftien jaar. ‘Hoe meer over-the-top, hoe beter’ is haar stijlmotto. Ze houdt ervan veel stijlen te mixen. Ze mengt haar gevoel voor stijl met een sarcastisch gevoel voor humor op haar blog. Van alles komt langs op Fashion Pirates , van ninja’s tot Japanse anime tot haar passie voor wedstrijdzwemmen. ‘In het begin wilde mijn moeder dat ik me op mijn cijfers richtte in plaats van mijn blog. Maar nu ze weet hoe belangrijk het voor me is, vindt ze het prima’, zegt ze.

Bryan met www.Bryanboy.com:
De negentienjarige Bryan is al een gevestigde naam met zijn blog Bryanboy.com. Marc Jacobs heeft zelfs een tas uit zijn herfst ’08 collectie naar hem genoemd! Dit gebeurde nadat de Filippijnse Bryan een filmpje ter ere van Marc maakte en Marc hem liet weten een vaste lezer te zijn. Een paar dagen later e-mailde Marc hem weer, maar nu om hem te vertellen dat hij een van zijn tassen naar hem ging vernoemen, de’ BB’. ‘Toen ik het hoorde kon ik dagenlang niet slapen’, zegt Bryan hierover.

Karla Deras met www.Karlascloset.com:
Ondanks dat de negentienjarige Karla uit Californië komt, heeft ze een Franse stijl. Haar kleding koopt ze op een studentenbudget, wat voor veel mensen herkenbaar is. ‘Ik ben benaderd terwijl ik aan het lunchen of shoppen was door mensen die mijn blog volgen en ik schaam me altijd. Ik kan niet geloven dat iemand me herkent!’, zegt Karla.

Selina Jervis met www.Flyingsaucer.com:
Deze achttienjarige uit Engeland heeft een girlie stijl. Ze mixt haar liefde voor mode met dagelijkse gebeurtenissen in haar blog Flying Saucer, die ze in 2007 heeft opgestart. Datzelfde jaar won ze al de Brit Blog Awards. Ze heeft niet alleen haar nieuwste vondsten van eBay op haar blog staan maar ook dingen als Do It Yourself posts.

door onze redactrice Arancha