News

Deze grote blogger valt keihard door de mand met gephotoshopte foto’s

Als je door de feed van grote Instagrammers scrollt, word je overvallen door de perfecte kiekjes. Van een ontbijtje bij de Eiffeltoren tot een outfitfoto op de London Bridge: het leven van bloggers lijkt perfect. Maar schijn bedriegt. Een grote blogger is ontmaskerd door haar eigen volgers. Ze ontdekten dat er iets ontbrak op een reisfoto met de skyline van New York… 

Amelia Liana is met bijna een half miljoen volgers één van de grootste Instagrammers ter wereld. Ze staat bekend om haar perfecte kiekjes. De blogger krijgt het voor elkaar om een foto op drukbezochte plekken als de Eiffeltoren, de Amsterdamse grachten en de Taj Mahal te nemen zónder toeristen erop. En heel toevallig vliegt er dan een groep vogels langs. Hoe doet ze dat toch? 

Foutje

Allemaal een knap staaltje werk van Photoshop. Amelia werd ontmaskerd door volgers toen ze een foto van zichzelf op Rockefeller Center plaatste, met de New Yorkse skyline op de achtergrond. Er ontbrak een gebouw op de foto: de blogger was ‘even’ vergeten dat de Freedom Tower sinds een paar jaar ook in New York staat. Dit kan maar een ding betekenen: de foto is hartstikke nep. Amelia heeft de foto inmiddels verwijderd. Dit is niet de enige foto die niet klopt. Amelia plaatste een kiekje met een beroemd ijsje op een plek die maar liefst twintig minuten lopen is van de ijszaak. Dan zou het ijsje allang gesmolten zijn. 

Blog

De blogger heeft sinds de ophef een blog geschreven waarin ze claimt dat heel vroeg opstaat om de perfecte foto te maken op drukbezochte plekken – wat verklaart waarom er nooit toeristen op haar foto’s staan. Amelia heeft nog niet gereageerd op de Photoshop-ophef. De onderstaande kiekjes lijken een geval van ‘te mooi om waar te zijn’. 

Lees ook: 

Beeld: iStock

Must reads 👀