Lifestyle

Nieuwe stagiaire: Danique

Hi lezeressen van Girlscene! Dat ik nu dit bericht schrijf, is een droom die uitkomt! Deze zomervakantie ben ik stagiaire bij Girlscene. Vier dagen in de week zal ik de redactie ondersteunen. Ik heb er onwijs veel zin in en ik weet zeker dat ik veel ga leren. Laat ik wat meer over mezelf vertellen… 

Mijn naam is Danique, zoals je al kon lezen, en ik ben zeventien jaar oud. Ik volg de opleiding Mediaredactiemedewerker aan het Mediacollege in Amsterdam en heb zojuist mijn eerste jaar afgerond. Ik voel mij helemaal thuis op deze opleiding. Toen ik vijftien jaar oud was, wist ik al dat ik later op een redactie wilde gaan werken. Ik heb altijd al een passie voor schrijven gehad. Toen ik op de open dag van het Mediacollege kwam, wist ik gelijk dat dit de opleiding was die ik wilde doen. De hele dag door ben ik creatief bezig en kan niet stilzitten. Een vriendin van mij stuurde het oproepje dat Girlscene een zomerstagiaire zocht naar mij door. Ze zei dat ik me gelijk moest aanmelden, omdat dit helemaal bij mij past. Zo gezegd, zo gedaan. En hier zit ik dan! 

stagiaire Girlscene

Naast mijn opleiding werk ik één avond in de horeca. In de horeca werken vind ik erg leuk omdat je veel in contact bent met mensen, (vaak) zijn de gasten blij en vrolijk, en je leert goed met mensen omgaan. Ik vind het heerlijk om in de stad met vriendinnetjes te gaan luchen en lekker een middagje te shoppen. Doordat mijn vriendinnen in verschillende steden wonen, reis ik heel Nederland af. 

Ook sport ik vier uur in de week. Je zal het niet in een keer raden, maar ik doe aan trampoline springen. Een sport die niet heel bekend is, maar wel onwijs gaaf! Ik heb al twee keer in Ahoy gesprongen en ben ook al een keer naar Duitsland gegaan voor een internationale wedstrijd. Ik spring zowel synchroon als individueel. Al vind ik synchroonspringen wel een stuk leuker! 

Wat funfacts over mij:

♥ Ik heb alle boeken van Pretty Little Liars gelezen 

♥ Ik ga niet de deur uit zonder oorbellen

♥ Voordat ik aan trampoline springen deed, zat ik op turnen

♥ Ik ga altijd op vakantie in Nederland

♥ Ik speel Candy Crush. Ik ben al bij level 1369

♥ Ik vind mijn nagels zonder nagellak echt verschrikkelijk

♥ Met chocola kun je me echt blij maken

♥ Ik zal nooit Netflix verslaafd kunnen zijn. Na één, hooguit twee afleveringen ben ik er wel klaar mee.