Lifestyle

6 tips om je hoofd koel te houden met het warme weer

Picknicken op het strand, een portie bitterballen op het terras of heerlijk bruin bakken bij het zwembad; het zonnetje is heerlijk, maar ook warm. Hoewel we echt niet willen klagen over de hitte (wat we stiekem wel doen) staat hitte vaak ook gelijk aan zweet… Wij hebben een aantal tips voor je zodat jij deze zomer je hoofd koel houdt.

Zo houd je je hoofd koel tijdens een hittegolf

Tip 1
In de zomer is het verstandiger om niet al te veel make-up te dragen (want hoe worden we anders bruin?), maar tijdens een avondje uit wil je er natuurlijk wel een beetje leuk bijlopen. 😉 Wanneer je in het zonnetje make-up draagt is het daarom handig om wat extra ‘maatregelen’ te treffen. Lees hier hoe je jouw make-up het beste op de zomer kunt aanpassen. 

Allereerst is het super belangrijk om te smeren met SPF. Je moet altijd smeren met SPF, maar in de zomer is dit extra belangrijk. Daarnaast is een primer een echte must. Met een primer blijft je make-up beter op zijn plek, perfect voor wanneer de zon schijnt dus! Je hebt primers voor je gezicht, lippen en ogen. Om je makeup écht op zijn plek te houden kun je ook nog kiezen voor een setting spray

Tip 2
Door de hitte voelen we ons in de zomer snel vies en warm. Neem daarom altijd natte doekjes, een waterspray of handgel mee in je tas. Wanneer je echt even moet afkoelen en je wat frisser wil voelen kun je deze gebruiken. Ideaal na een dag op het strand of na een lange reis met het openbaar vervoer. 

Tip 3
Niets zo irritant als dorst hebben terwijl je niets te drinken hebt. Al helemaal als het buiten dertig graden is. Of je nu aan het reizen bent, aan het strand ligt te zonnen of een dagje gaat shoppen; zorg dat je altijd een klein (leeg) flesje in je tas hebt zitten. Naast dat dorst hebben natuurlijk super vervelend is, kan het ook gevaarlijk zijn. Neem daarom een flesje mee dat je kan bijvullen. Let ook op met warme dranken! Beter kun je warme dranken laten staan, net zoals alcohol. Deze werken uitdrogend.


Tip 4
Last van nat haar van het zweet? Gebruik droogshampoo! Neem een klein flesje mee in je tas zodat je altijd klaar bent om vet haar tegen te gaan. Even sprayen, laten intrekken en je ziet er weer helemaal fris uit! Ennuh, misschien is deodorant in je tas ook geen verkeerd idee. 😉

Tip 5
Misschien een beetje voor de handliggend, maar draag luchtige kleding tijdens warme dagen. Wanneer het zonnetje schijnt zijn stoffen zoals katoen en linnen de beste keuze. Wil je toch iets warmers aan omdat het ‘s ochtends nog wat fris is? Kies dan voor een vestje. Deze kun je later uitrekken wanneer het warmer wordt. Een pet of hoed is ook een echte must, vooral aan het strand. Dit kan namelijk een zonnesteek voorkomen.

Tip 6
Als het zonnetje schijnt is het natuurlijk super verleidelijk om friet of pasta te eten, maar beter kun je kiezen voor iets met veel groenten. Dit zorgt dat je lichaam gehydrateerd en sterk blijft. Ook fruit kan helpen om je af te koelen. Maak bijvoorbeeld een smoothie van watermeloen, of maak zelf ijsjes! Check hier ons recept. 

Lees ook:

Beeld: Pixabay

 

Shop hier onze favoriete luchtige jurkjes

 

Must reads 👀