De stijl van... Chayah

Fashion door Redactie

In de rubriek "De stijl van..." interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Chayah, een 13-jarig meisje uit Zwolle. Ze is gek op vrouwelijke outfits én vintage vondsten, en shopt graag online én in New York!

Vertel eens wat je over jezelf. Hoe oud ben je, wat zijn je hobby’s…
Ik ben Chayah, ben 13 jaar, en woon in Zwolle. Mijn hobby's zijn zingen, fotografie, ballet, gitaar spelen en ik ben ook veel bezig met fashion. Ik hou mijn eigen fashionblog bij (www.xbefashionablex.blogspot.com) daar post ik foto's van mijn eigen stijl en dingen die mij inspireren. Ook wil ik later graag modeontwerpster of stylist worden. Mijn grootste droom is om een show te geven op de New York Fashionweek.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Mijn stijl is vrouwelijk met een stoer randje eraan. Ik hou van jurkjes en hoge hakken, maar ook van een tregging met shirt erboven. Ook hou ik van vintage en tweedehands, omdat het meestal kledingstukken zijn die bijna niemand heeft. Dat maakt je outfit uniek!

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?
Ik shop niet echt heel vaak. Maar als ik winkel koop ik ook heel veel. Bijna iedere dag neem ik wel een kijkje op online shops zoals Ebay, fashionfinds, karmaloop, topshop… Ik winkel ook vaak in de kast van mijn moeder en oma. Daar heb ik echt schatten gevonden!

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Low Budget! Als er uitverkoop is ben ik er zeker bij! Ik ben gek op de bergen kleding waar je tussen kan snuffelen.

Wat is volgens jou dé trend van dit moment?
Dierenprints en hele hoge hakken! Laatst was ik in de kast van mijn moeder aan het shoppenen ik zag een tijgerprint rok. Ik heb hem wat bewerkt en nu is het een jurkje. Ik ben ook helemaal gek op hoge hakken, zoals gladiator heels of veterpumps.

Wat zou jij nou nóóit dragen?
Er is niet echt iets wat ik nooit zou dragen. Volgens mij heb ik ooit gezegd dat ik nooit een metallic legging zou dragen, maar ik ben er nu weg van! Nou ja, Crocs zijn natuurlijk wel erg fout! Maar dat vinden veel mensen…

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?
Amsterdam en New York! In amsterdam is het Waterlooplein echt een must. En in New York heb ik zoveel favo adresjes zoals Beacon's closet (een grote vintage zaak), Forever 21 en Old Navy.

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?
Een hele leuke online shop: www.karmaloop.com! En ook helemaal niet duur; behalve de verzendkosten, maar als je samen met vriendinnen iets koopt kan je de verzendkosten delen.

Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?
Ik hoor echt zo vaak meisjes zeggen ''ik heb echt hele leuke hakken gekocht alleen ik durf ze niet aan''. Doe het gewoon! Als jij met zelfvertrouwen je outfit aandoet zullen mensen vast en zeker denken: ‘wat is zij mooi!’