Real life

Girls Issues: Ik ben verliefd op twee jongens

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die verliefd is op twee jongens. 

 

Hi,

Ik ben een meisje van 18 jaar en zit met een probleem. Er zijn twee jongens die ik leuk vind. Van de één weet ik dat hij mij ook leuk vindt, alleen vindt hij het niks dat hij (noem ‘m H) acht jaar ouder is dan ik. We werken samen en vaak loopt hij langs me, en raakt hij me aan of flirt hij met me…  We hebben buiten werk alleen nauwelijks contact. We hebben geen nummers uitgewisseld.

De ander (noem ‘m G), zegt dat hij niet toe is aan een relatie door problemen met zijn ex. Zijn woorden waren: “Ik wil het wel, maar kan het niet”. Zij hadden een aantal jaar verkering en woonden ook al twee jaar samen tot zij vreemdging. Hij zegt dat hij zich daardoor nog steeds rot voelt. Maar toch valt het me op dat hij wel elke keer oogcontact zoekt als we met een groep samen zijn en mij vraagt of ik thuis ben als hij weet dat ik in m’n eentje in het donker moet fietsen. Hij heeft me zelfs gezoend. Hij en ik hebben anderhalve maand iets gehad.

Ik weet echt niet meer wat ik moet. Hebben jullie enig idee hoe ik erachter kom waar ik aan toe ben?

Groetjes Anoniem

verliefd 2 jongensLieve Anoniem,

Dit is inderdaad wel lastig. Jongen H klinkt alsof hij liever vrienden is dan dat hij je leuk vindt. Probeer eerst wat te flirten. Kijk of hij deze signalen opvangt en dit terugdoet. Zo niet, dan wil hij misschien dus liever vrienden met je zijn. Maar je kan het natuurlijk altijd proberen. Toch is het moeilijk om te een relatie te hebben met iemand waarmee je werkt omdat jullie collega’s zijn en het misschien ongemakkelijk wordt als het weer uitgaat. Wel kan je subtiel flirten op werk door zijn arm aan te raken of grapjes te maken met hem.

Jongen G heeft het ook niet makkelijk, maar jullie hebben al een relatie gehad. Dus als je hem echt leuk vindt dan is het het beste omdat dit hardop tegen hem te zeggen. Geen Whatsapp-bericht sturen, maar spreek met hem af. Vertel eerlijk dat je nog steeds gevoelens hebt voor hem en vraag of hij misschien een keer wat wil drinken. Je kan het altijd proberen.

Maar spreek alleen af als je voor jezelf de keuze al hebt gemaakt. Schrijf voors en tegens op een lijstje van allebei de jongens en kijk waar je de meeste gevoelens bij hebt. Voor wie voel jij het meest en om wie moet jij het meest lachen?

Succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Lees ook: 

Beeld: iStock