Interview met Ilse (winnares Mooiste benen van Nederland 2009)

Fashion door Redactie

Vorige week schreef ik over de Cosmo’s mooiste benen contest. Winnares van deze wedstrijd was Ilse, en ik interviewde haar natuurlijk meteen!

Vertel eens wat je over jezelf…
Mijn naam is Ilse Danielle Martina, ik ben 19 jaar oud en kom uit Groningen. Ik zit in het laatste jaar van de opleiding Modestyling & Retailing, werk daarnaast in een kledingwinkel en doe daarnaast ook af en toe modellenwerk. In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn vriend en/of vriendinnen en geniet van leuke dingen doen

Hoe ben je op het idee gekomen mee te doen met Cosmo’s Mooiste Benen Contest?
Tijdens het lezen van de Cosmopolitan zag een oproep staan om foto’s in te zenden van je benen. Ik bedacht me niet, liep naar de douche om mijn benen uitgebreid te scheren en in te smeren en mijn teennageltjes te lakken en op de foto te zetten! Mijn benen vind ik het mooiste deel van mijn lichaam en ik vind het leuk om aan zulke wedstrijden mee te doen. Het is al met al een leuke dag en gezellig met de andere meiden.

Hoe ging de finale? Hoe had je je voorbereid op de catwalk?
We werden van te voren opgemaakt, onze benen werden gemasseerd, onze nagels werden gelakt en er werd door de stylist van Cosmopolitan een jurkje voor ons uitgezocht met daarbij de juiste hakken. Daarna gingen we z’n allen naar beneden om te oefenen op de catwalk. Echt voorbereid had ik me niet; ik heb al wel sinds mijn 15e catwalkervaring, dus ik wist al wel hoe ik moest bewegen.

Wat heb je allemaal gewonnen met de contest?
* De titel : Mooiste benen van Nederland 2009
* € 555,- Shoppingmoney uitgeven met stylist (er wordt nog een afspraak gemaakt)
* Mijn foto in de Cosmopolitan (in het augustus nummer, die komt begin juli uit)
* Een jaarabonnement op de Cosmopolitan
* Een jaar lang gratis scheren met Gilette Venus Embrace

Hoe verzorg jij jouw benen en de rest van je lichaam? Heb je nog favoriete producten of goede tips?
Ik scheer ze meestal om de dag, scrub ze eens in de week en smeer ze lekker in na iedere douchebeurt. En natuurlijke de zon, voor de kleur. Qua producten gebruik ik Therme douche Thalasso scrub, Matrix biolage hydrating body balm en spulletjes van The Body Shop en Vichy Normaderm.

Loop je altijd op hoge hakken of toch liever platte schoenen?
Dat verschilt! Ik voel me het meest vrouwelijk op hakken, maar als ik de hele dag in de kledingwinkel moet staan heb ik het liefst mijn Uggs aan, of platte schoenen of slippers.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Ik heb wel een eigen stijl, maar je kunt het niet echt in een categorie plaatsen. In de kledingstijl van Lauren Conrad (The Hills) kan ik me erg vinden. Maar ik denk dat de stijl van Whitney Port (ook bekend van The Hills en nu The City) beter bij mij past omdat ze sneller voor iets aparts gaat dan dat Lauren doet. Lauren is meer van basic outfits met aparte accessoires.

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?
Ik hou wel erg van shoppen ja, haha. In het begin van de maand ga ik vrijwel los, dan kom ik dagelijks wel met dingen thuis. Aan het eind van de maand bedenk ik me wat ik wil hebben als ik mijn loon weer heb. Mijn vriendje zegt ook best vaak: “heb je alweeeeer iets gekocht?” Styliste zou een perfect beroep voor mij zijn… ;-)

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Ik koop liever één duur prachtig ding dan 5 goedkopere, misschien minder leuke dingen. Maar ik ga ook graag naar goedkopere of tweedehands winkeltjes en vind daar leuke dingen voor de kleinste prijsjes!Mijn droomtas is de Chanel 2.55; sparen lukt me nog niet echt, maar op een dag zal die van mij zijn!

Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?
Probeer kleding te vinden waar niet menig mens in loopt. Iedereen heeft wel basisdingen en wat kleding van H&M. Natuurlijk heb je die dingen ook in je kast, maar probeer eens iets aparts te vinden. Een uniek item is vaak veel leuker! En… koop altijd kleding die bij je figuur past. Iedereen heeft zo zijn plus en min punten; zorg dat je de pluspunten accentueert. En tot slot: wees jezelf!