Lifestyle

17 tips voor een geslaagd tuinfeest

Met het mooie weer en de vakantie is het natuurlijk super leuk om een feestje te geven in je tuin. Misschien omdat je net bent geslaagd, omdat je jarig bent, of gewoon voor de leuk. Hoe dan ook, een feestje is altijd een goed idee. Maar hoe organiseer je een tuinfeest? Wat moet je hebben? Hoe zorg je ervoor dat dit het feest van het jaar gaat worden waar iedereen het nog lang over zal hebben? Wij hebben wat tips op een rijtje gezet.

1. Hoeveel mensen nodig je uit
Het is slim om eerst te kijken naar de grootte van je tuin. Hoeveel mensen denk jij dat er in passen en hoeveel mensen mag en wil je uitnodigen? 

2. Huur eventueel een feesttent
Als je het echt groots wil aanpakken is het handig om een feesttent te huren, of je gebruikt de bungalow in de schuur. Een feesttent is niet per se nodig want als het goed is, is het lekker weer. 

3. Maak een event aan 
Als je weet wie je wil uitnodigen en een datum hebt geprikt, wordt het tijd dat je de genodigden laat weten dat er een feestje plaatsvindt. Zorg dat je dit een maand van tevoren doet, zodat mensen niet al andere dingen plannen. Maak een evenement aan op Facebook. Belangrijk: zet je uitnodiging op privé!

4. Sla eten in
Als je hebt gesloten hoeveel mensen er komen wordt het tijd om eten en drinken in te slaan. Aan twee zakken chips heb je waarschijnlijk niet genoeg. Dus reken uit hoeveel iedereen ongeveer eet en sla groot in. Hetzelfde geldt voor drinken. 

5. Snacks
Bij een tuinfeestje horen natuurlijk lekkere snacks zoals kaasbroodjes en kleine wraps. 

6. Kampvuur
Het is leuk, als je met niet te veel mensen bent, om de barbecue aan te zetten en iedereen marshmallows te laten roosteren. Houd er wel rekening mee dat je tuin de dag daarna misschien vol ligt met vastgeplakte marshmallows. 

7. Kleed
Om je achtertuin sfeer te geven is het een leuk idee om een kleed op je terras te leggen (als je een stenen terras hebt). Dit kan een oud kleed zijn die nog in de schuur ligt of eentje die je goedkoop hebt gescoord bij de vintage store. 

8. Lichtjes
Voor nog meer sfeer is het leuk om lichtjes op te hangen in je tuin. Denk aan de lichtjes die ook in de kerstboom hingen. Het is ook sfeervol om kaarsjes neer te zetten op verschillende plekken. 

9. Plastic bekers
Omdat je een tuinfeest geeft is het slim om plastic bekers te gebruiken in plaats van glas, omdat mensen minder ruimte hebben om het neer te zetten, dus de kans groter is dat er iets omvalt. Plastic champagneglazen kan natuurlijk ook.

10. Kussens
Leg overal kussens neer. Vooral op het gras is het leuk om een grote doek met kussens te leggen. Dit geeft sfeer en dan kunnen jullie knus in een kring zitten. 

12. Zorg voor goede speakers
Misschien mag je de geluidsinstallatie van je ouders lenen? Of heeft een vriend een goede speaker? Zorg in ieder geval voor goed geluid. 

13. Waarschuw je buren
De kans is groot dat je buren merken dat jij een feestje geeft. Daarom is het slim om van tevoren even langs te gaan om ze te waarschuwen dat er misschien wat geluidsoverlast is. Zo houd je het contact met de buren goed.

14. Maak een drankjestafel
Om verwarring te voorkomen is het een goed idee om één tafel te gebruiken waar je al het drinken en de plastic glazen neerzet. En het eten ook als dat erbij past. Zo niet, kan je het eten ook rond laten gaan op een groot bord. Als je de drankjes koud wil houden zet je een grote emmer met ijs neer. 

15. Maak een afspeellijst
Een afspeellijst hebben is super belangrijk. Je wil niet dat ineens iedereen zit te vechten om bij de speakers een liedje op te zetten. Daarom moet je voorbereid zijn met een goede lijst. 

16. Bedenk leuk spellen
Het is leuk om spellen te spelen. Zoals kaarten of ‘truth or dare’. Bereid dit goed voor zodat je niet op het moment zelf nog op zoek moet naar een spel. 

17. Zorg voor een fotomoment
Zoek een goede plek uit waar mensen foto’s kunnen maken en versier deze plek. Zorg dat je zus of moeder foto’s wil maken tijdens het feest om dit moment zo goed mogelijk vast te leggen. 

Lees ook:

Bron: Wikihow.com, Realsimple.com, Blogher.com | Beeld: iStock