News

Dit speciale fietsslot zorgt ervoor dat je straks niet meer kunt appen op de fiets

In Nederland leggen wij jaarlijks heel wat kilometers af op onze oude vertrouwde fiets. Tussendoor praten wij met vriendinnen, luisteren we muziek of sturen we onze crush even een appje. Want hey, wij zijn vrouwen en doen nou eenmaal dingen tegelijk. Toch gaat dit regelmatig mis en gebeuren hierdoor ongelukken. Daarom is er nu een speciaal slot dat je netwerk blokkeert tijdens het fietsen.

Eén op de vijf fietsongelukken bij kinderen en tieners komt door het gebruik van een smartphone. Dit is natuurlijk bizar veel. KPN, Veilig Verkeer Nederland en AXA introduceren daarom de Safe Lock. Dit slot staat in verbinding met een app op je telefoon. Je opent en sluit het slot met je telefoon en op het moment dat het slot open is stuurt de app een signaal naar je telefoon waarna je mobiele netwerk tijdelijk wordt stopgezet.

Watch on YouTube

De Safe Lock ligt eind van het jaar in de winkels voor ongeveer €100 en werkt voorlopig alleen op Android-toestellen. Kijk maar uit, want straks krijg je dit wel cadeau van je ouders 😉

Lees ook:

Bron: rtlnieuws.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀