De stijl van... JoAnna

Fashion door Redactie

In de nieuwe rubriek "De stijl van..." interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met JoAnna, een meisje dat dol is op zelf kleding maken, vintage winkeltjes (vooral in Frankrijk) bezoeken én modeblogs bekijken.

Vertel eens wat je over jezelf …
Ik ben JoAnna, 16 jaar en doe nu 4 vwo. Ik hou ervan om kleding te ontwerpen en te maken en daar heb ik vorig jaar een prijs meegewonnen (nummer een bij Kunstbende Fashion). Daar wil ik graag mee verder later. Verder hou ik er van om mijn blog bij te houden en ik kijk elke dag even op mijn favoriete blogs. Behalve de modewereld hou ik van uitgaan, chillen met vrienden en vriendinnen (en natuurlijk van mijn vriendje). Ook dans ik al 8 jaar.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Vrouwelijk, maar wel met een stoere twist. Soms ben ik heel verschillend qua stijl; de ene keer een rockchick en de andere keer een ‘ lief’ meisje. Het hangt heel erg van mijn dag af. Waar ik nu hele maal gek van ben is high-waisted shorts. Ik draag altijd wel iets geks vintage!

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?
Redelijk vaak. Ik ben meestal elke week wel in de stad te vinden, maar het is niet zo dat ik altijd ook wat koop. Ik moet echt tegen wat aanlopen dat ik leuk vind, dan koop ik het meestal wel. Mijn vader vind wel dat ik een koopverslaving heb, maar ja… dat vinden alle vaders!

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Ik ben meer van de vintagevondsten. Ik koop veel van mijn kleren in Frankrijk aangezien we daar een huisje hebben. In elk stadje is wel een Emmaus te vinden, waar je leuke jurkjes en schoenen voor maar €1,- per stuk kunt vinden. Aanradertje dus! Verder koop ik veel bij de H&M. Ik hou wel van dure merken zoals Alexander Wang, maar dat is toch net iets boven mijn budget. Ook ben ik liever iemand die voor meer en goedkoop gaat dan voor minder en duur.

Wat is volgens jou dé modetrend van dit moment, en wat gaat er volgend seizoen hip worden?

De mode trend van nu is toch wel de gothic achtige look, met veel studs, motorjasjes, veel ringen en kettingen, gebleekte jeans etc. Ook kniekousen zijn hot. Ik denk dat in de winter het nog deels hetzelfde blijft, maar dat men ook weer meer vrouwelijke dingen gaat dragen. Zo zag je op de catwalks veel satijn. Ook komt de klassieke Chanel look weer terug (niet dat hij ooit echt weg geweest is…). Dit zie je aan de streepjes-shirts die weer volop gedragen worden, en het klassieke jasje. Maar alles dan wel meer gemengd met stoere rock items!

Wat zou jij nou nóóit dragen?
Ik zeg nooit nooit, maar nu zou ik niet zo snel in fluoriderende dingen lopen.

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?
In Nederland shop ik het liefst in Amsterdam, gewoon omdat daar zo veel te vinden is. Maar verder vind ik Liverpool ook leuk omdat het daar vrij rustig is en ze echt alle winkels hebben die wij hier missen, en dan ook nog eens van 5 etages hoog!  In andere steden zijn die winkels meestal zo druk…

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?
Be yourself, because that’s the best you can!