Lifestyle

10 dingen die je ongetwijfeld doet als je geslaagd bent

Gefeliciteerd, je bent geslaagd! De middelbare school behoort officieel niet meer tot je dagelijkse bezigheid en je kan beginnen met genieten van het leven. Je hebt zeeën van tijd die je op verschillende manieren kan invullen. Er zijn zeker een aantal dingen die je als examenstudent doet of moet doen als je net geslaagd bent. Wij herkennen het! 

Feest! 
Het is tijd voor het feest dat jij in je hoofd al het hele jaar aan het plannen bent. Je examenfeest! En niet alleen die van jou, ook die van al je klasgenoten. Het ene na het andere feest vindt de eerst paar dagen nadat je geslaagd bent plaats. Zwaar leven…

Netflix bingewatchen 
Na al dat feesten is het tijd om te relaxen. Je hebt een heeeeele lange tijd vrij. En wat is er nou een beter manier om je tijd te besteden dan gewoon de hele dag elke serie op Netflix te bekijken? Heeerlijk! 

geslaagd
Examenreis
Een examenreis houdt niks anders in dan een week lang feesten met je vrienden. Helemaal losgaan in het ‘buitenland’, maar tegelijkertijd wel je hele klas tegenkomen in de club daar.

Het strand is waar jij bent
Op de dagen dat je alles op Netflix eigenlijk al twee keer hebt gezien wordt het tijd dat je je contactenlijst afbelt om te vragen wie oh wie er meegaat naar het strand. Desnoods sleur je je zusje mee, jij moet op deze bloedhete dagen gewoon op het strand liggen. 

Je zusjes/broertjes irriteren
Als de verveling eenmaal is toegeslagen is het gewoon best wel gebruikelijk om anderen die geen vakantie hebben helemaal een beetje te pesten. 

Je kamer een make-over geven
Je kast en kamer krijgen eindelijk de tijd om lekker in het zonnetje te worden gezet. Je doet een herinrichting en gooit een paar zakken met kleding weg. En dat betekent? Juist… shoppen!

Afspreken 
Je hebt inmiddels echt 20 chats openstaan op WhatsApp en je hebt iedereen, maar dan ook echt iedereen een appje gestuurd om te vragen wanneer ze tijd hebben om af te spreken. De verveling begint langzaam eigenlijk een beetje vervelend te worden. 

Vakantiebaan
Aangezien er eigenlijk niemand kan afspreken leek het je een goed idee om toch maar een vakantiebaantje te nemen. Nu heb je dus een bijbaan en gaat je vrije tijd vooral hier naartoe. Ook met het goede weer sta jij dus te werken. 

De tijd vliegt
Ineens vliegt de tijd en vraag je je af waarom je ook alweer ja hebt gezegd tegen het nemen van een bijbaan. Nu al je andere vrienden ook vakantie hebben, zit jij nog steeds vast aan je baantje en vraag je je af wanneer je op vakantie gaat. 

Zenuwachtig
Je bent eigenlijk al meteen nadat je geslaagd bent zenuwachtig voor je nieuwe opleiding/studie. Hoe gaat dat worden? Heb je de goede keuze gemaakt? 

Lees ook: 

Beeld: iStock | Bron: Wikihow.com, Hercampus.com, Cosmopolitan.com