Beauty

13 herkenbare dingen voor meiden met kort haar

2

Al die meiden met hun lange, onhandige haar. Jou niet gezien, jij hebt een lekkere korte coupe en je houdt ervan. Toch zijn er voordelen en nadelen aan deze korte coupe. Jij weet hier alles van. Wij hebben een aantal herkenbare situaties op een rijtje gezet die jij als kortharige chick waarschijnlijk wel herkent en begrijpt. 

1. Aan een bad hair day valt niet zoveel te doen
Je kan je haar niet snel in een vlecht of staart krijgen als het even tegenzit. Je moet het hebben van droogshampoo of accepteren dat je haar vandaag nou eenmaal niet zit zoals jij had gehoopt. 

2. Je doet tien keer langer met je shampoo en conditioner
Weet je de tijd nog dat je elke maand weer bij de Kruidvat nieuwe flessen stond af te rekenen en hoeveel geld je kwijt was? Dat is verleden tijd want je nieuwe coupe heeft niet zoveel meer nodig. 

3. Je hebt nooit elastiekjes nodig
Die struggle is ook verleden tijd. Je pols kan weer ademen en je bent nooit meer vloekend door het huis aan het rennen omdat je geen elastiekje kan vinden. En als er iemand aan je vraagt of je er eentje hebt hoef je niet meer te liegen, want je hebt namelijk écht geen elastiekje.

4. Soms word je even heel verdrietig
Op een bad hair day of als je foto's terugkeek van je lange, glanzende lokken word je wel even emotioneel. Dat lange haar had ook wel wat en het duurt sowieso mega lang voordat je het weer zo lang krijgt. 

5. De eerste keer dat je kort ging werd je gek
De eerste keer was even naar. Alsof je afstand deed van een been deed jij afstand van je lange haar. Het was pijnlijk, maar het eindresultaat mag er zijn! Er hey, al die klitten, borstels en elastiekjes... Dat is heel wat stress minder. 


6. Je moet vaker naar de kapper
Met lang haar boeit het niet echt of het lang of nóg langer is. Maar met een korte coupe wil je natuurlijk wel dat het een beetje in model blijft. Dus ben je vaker dan ooit bij de kapper te vinden.

7. De eerste keer je haar wassen na de kapper was terror
Je wist niet wat je overkwam toen je onder de douche ineens maar een paar korte plukken had. Je dacht dat het een nachtmerrie was.  

8. Iedereen heeft een oordeel
Waarom heb je het kort geknipt? Wat is er mis met je? Ik vond het lange mooier. Lekker boeien! Het is jouw haar en jouw kapsel, dus wat je ermee doet moet je zelf weten. Als jij tevreden bent maakt het niet uit wat de rest ervan vindt toch?

9. In de winter word je geconfronteerd met de kou
In de winter is het koud en de dagen duren lang. Je wordt geconfronteerd met het feit dat je geen lange lokken meer hebt die kunnen dienen als een warm matje in je nek. 

10. Je verbergen is verleden tijd
Je hebt niet meer de mogelijkheid om je hoofd te verbergen achter je haar. Jij bent er en er is geen ontkomen aan! 

11. Je voelt je een ander mens
Je krijgt een stoere uitstraling door die korte coupe en dat voel je. Als je over straat loopt voel je je een stoere chick, niet meer zo'n tut met vlechten.

12. Sommige mensen denken dat je lesbisch bent
Niet dat het erg is om lesbisch te zijn of dat mensen het denken. Maar het is een stom stereotype en mensen moeten ophouden met dat te zeggen. 

13. Je moet uitkijken met hoeden
Als je een hoed draagt is de kans groot dat je haar verdwijnt en als je een pet draagt is de kans groot dat je een tomboy lijkt. The struggle is real! 

Lees ook

Bron: Teenvogue.com, cosmopolitan.com, hercampus.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 2 jaar geleden Joyadai

    Sommige dingen zijn zeker herkenbaar en als je een bad hair day hebt, gebruik een haarband of bandana (Ik ben fan van de bandana).

  • 2 jaar geleden SelenaxxGomez

    Haha zeer herkenbaar!!

  1. 1