Suzanne strijdt voor Miss ShopVIP 2009

Fashion door Redactie

Girlscene member Suzanne doet mee aan Miss ShopVIP 2009, een wedstrijd waarbij je het gezicht kan worden van ShopVIP.nl. Op Girlscene vertelt ze hoe de eerste ronde verliep!

"Ik kijk gewoon hoe ver ik kom", is de zin die je menig deelnemer bij menig wedstrijd onverschillig hoort zeggen. En gister was ik er ook zo een. Gisterochtend althans. Ik haalde mijn Fashion Battle outfit uit de kast, maar die bleek toch niet zo geschikt. Weliswaar zijn schoudervullingen nog steeds hip, maar de dikke stof sprak me met 30 graden niet zo aan. Hoe blijf je er fashionable uitzien met warm weer? Het is een vraag die vaak door onze vrouwenhoofdjes heen gaat.

Plots herinnerde ik me het optreden van Bas (Bastiaan van Schaik) in S.O.S. Sonja. Een Sonja meisje kwam op sollicitatiegesprek voor een stage bij Avantgarde bij Bas op kantoor. Bas vroeg of dit haar meest modieuze outfit was, waarop het meisje "nee" antwoordde. Bas ging door het lint. En ik kon hem best begrijpen. Je krijgt één keer de kans om te laten zien wie je bent en hoe veel je van mode weet. Als je dan in en saaie outfit verschijnt grijp je die kans eigenlijk niet. Ik besloot dan ook mijn zweetklieren te negeren en me in het jurkje te hijsen. Mét kanten legging.

Mijn outfit

Helaas was niet iedereen zo'n fashionvictim. Sommige meisjes leken naar het strand te gaan, met een 'leuk' jurkje en stewardessenhakjes. Maar iedereen weet dat 'leuk' niet hetzelfde is als 'modieus' en 'hip'. Laat staan Bas' woorden "opvallend" en "fashionable". Helemaal raar vond ik het dat er meiden waren die op platte schoenen, soms zelfs Birkenstocks liepen. Vooral omdat we catwalk zouden gaan lopen...

Oei, die catwalk. Ik heb er altijd al van gedroomd en in de twee uur dat we erop hebben zitten wachten heb ik me geen moment zenuwachtig gevoeld. Maar toen de zaal vol druppelde met modemensen als Bastiaan van Schaik, Maria Kooistra (ze is mooi!!), Anouk Smulders (zij ook!) en Michou Basu (modejournaliste voor De Telegraaf) werd ik toch ietwat nerveus. De catwalk was ellenlang, maar gelukkig comfortabel en dus geen uitglijdrisico's. Voor ik het wist, liep ik op de catwalk. Ik lette op mijn loopje en probeerde gewoon vooruit te kijken. Ik zag het meisje voor mij een mislukte pirouette draaien op de hoek. Dat kon ik beter. Ik liep door tot ik bijna met mijn neus tegen de lens stond, en... pose. Dat voelde goed! Ik liep naar de volgende hoek, draaide me nog een keer om als een echt wannabe model en... zag dat Bastiaan keek! En lachte! Mijn nummer werd gevraagd, wat betekende dat ik en mijn outfit het goed had gedaan.

De tweede ronde ging over stylen. In het midden van de zaal stonden zo'n 50 kledingrekken klaar. De droom van elke Miss in spé zou je denken, maar niets was minder waar. Only overheerste. En dan vooral de katoenen, felgekleurde t-shirts van Only, met of zonder debiele print. Zie daar maar eens een modieuze outfit van je maken! Met een thema als 'recessie' was dit eigenlijk te verwachten. Na het startsein stormden we als malloten op de rekken af. Onderweg greep ik een tas, die achteraf van Claudio Ferrici bleek te zijn. Ik zocht een broek in de grote stapels, iets bijzonders, iets dat niet van spijkerstof of katoen was. Mijn oog viel op een blauw fluwelen (althans, fluweeluitziende) broek. Helemaal Gucci! Die werd het! Samen met een metalen schakel riem, een geprinte top en een (ander) geprinte blouse werd dit mijn outfit. Een kort jackje om het af te maken. Het was weliswaar geen outfit waar ik zelf in zou willen lopen, maar als ik aan alle bontgekleurde rekken dacht was ik eigenlijk best trots. Gelukkig vroegen Maria en Bas mijn nummer, wat weer betekende dat ik het goed had gedaan.

En toen was de uitslag daar. En dat was meteen het moment waarop ik niet meer de onverschillige 'ik kijk wel hoe ver ik kom' mentaliteit had. Integendeel. Ik ben fanatiek, ik win graag. Naam na naam werd genoemd. Hoewel het in willekeurige volgorde was, voelde ik me bij elke naam zenuwachtiger. Plots hoorde ik mijn naam. Yes yes yes! Haha! Ich bin dabei!

Er zijn 39 van de 150 meisjes geselecteerd voor de halve finale. We hebben de thuisopdracht meegekregen een blog te schrijven met als onderwerp 'recessieproof de zomer door', waarop ik meteen aan mijn hete jurkje en jeukende legging moest denken. Ook moeten we een filmpje maken waaruit blijkt waarom we denken dat we Miss ShopVIP zijn. Vervolgens moeten we dit op Youtube plaatsen. Een echte moderne informatiemaatschappij-opdracht dus en daarom echt iets voor mij. De prijzen zijn een jaar lang 'gratis' shoppen bij ShopVIP, een fotoshoot gestyled door Bastiaan van Schaik, een ShopVIP sale shoot per maand, en, last but not least, een maandelijkse blog op de ShopVIP community. Van de 39 meiden worden er op basis van de thuisopdracht twaalf geselecteerd voor de finale op 20 juli. Will I or will I not, become Miss ShopVIP? Ik ga mijn best doen!

Maria Kooistra en Suzanne