Lifestyle

6 simpele hacks om wat extra calorieën te verbranden

Sleep jij jezelf met moeite naar de sportschool en is gezond eten voor jou een zware opgave? Heel begrijpelijk want deze dingen vergen nogal wat discipline. En waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Er zijn namelijk een paar simpele hacks waardoor je extra calorieën kunt verbranden zonder dat deze moeite kosten. Nieuwsgierig hoe en wat? Lees snel verder, want deze hacks zijn te makkelijk.

Haal de boodschappen voor het avondeten meteen in huis
Avondeten maken lijkt misschien een hele klus, maar dat is oké. Ja staat gemakkelijk een half uur enofmisschien wel langer op je voeten en bent druk in de weer met dingen pakken, snijden en het roeren in de pan. Door zelf te koken verbrand je al snel zo’n 100 calorieën. Het is iets wat we de meeste dagen doen, maar waar we eigenlijk helemaal niet bij stilstaan. Dus denk nog maar eerst een keer na voordat je een (gezonde) maaltijd besteld.

Shop till you drop
Dit is misschien de leukste manier om calorieën te verbranden. Wist je dat je door veertig minuten te shoppen, zo’n honderd calorieën verbrandt?! Winkel in winkel uit, pashokje in pashokje uit. Geef toe: aan het einde van een dagje winkelen ben je ook wel echt gesloopt. 

Relax en verband in een uur maar liefst 126 calorieën
Laat het bad maar meteen vollopen, want naast koken en winkelen verbrand je door het nemen van een warm bad ook calorieën. Uit een recent onderzoek blijkt dat je door een uur te badderen in water van veertig graden 80% meer energie verbruikt dan in normale toestand. Wat ervoor zorgt dat je maar liefst 126 calorieën verbrandt. Wat een fijn idee dat je door te relaxen en zonder moeite calorieën verbrandt! De enige opgave is dat je de temperatuur wel op veertig graden moet houden.

makkelijk afvallen
Laat de kou maar komen
Als je een hekel hebt aan kou, dan is dit niet echt een hack voor jou, maar anders is het zeker de moeite waard. Onderzoekers hebben een verband gevonden tussen centrale verwarming en gewichtstoename. Wanneer je het koud hebt moet je lichaam meer moeite doen om weer warm te worden, waardoor je meer calorieën verbrandt. Het geheim is ‘niet-rillingen thermogenese’. Dit gebeurt wanneer onze bruine vetcellen hard werken om ons lichaamstemperatuur te regelen. Uit onderzoek blijkt dat dit type vet 100 tot 200 extra calorieën verbrandt bij koud weer. Zet de verwarming op een koude dag dus een paar graden lager.

Drink groene thee
Ook het drinken van groene thee kan ervoor zorgen dat je lichaam op een efficiënte manier calorieën verbrandt. Thee bevat de antioxidanten catechines welke volgens onderzoek ervoor zorgen dat je stofwisseling wordt versneld. Wanneer je iedere dag zo drie glazen groene thee drinkt verbrand je tussen de 80 en 105 calorieën per dag.  

Kun je moeilijk stilzitten? Lucky you!
Dit is voor anderen wat vervelend, maar mensen die maar moeilijk op hun stoel kunnen blijven zitten en continu zitten te wriemelen verbranden meer calorieën. Zo blijkt uit onderzoek dat onrustige mensen zo’n 150 minuten minder gaan zitten en hierdoor zo’n 350 calorieën meer verbranden.

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Byrdie.co.uk, Lekkergezond.nl