Lifestyle

Waarom je vanaf nu nóóit meer je telefoon moet opladen in bed

2

Je telefoon houdt het na een lange dag nog maar net vol (maar je batterij zit sowieso onder de 10%) en je besluit om naar bed te gaan. Oplader in het stopcontact, telefoon aan de lader... Het perfecte moment om je telefoon op te laden! Denk je. Na het lezen van dit artikel denk je vanavond wel twee keer na of je je telefoon in of bij je bed oplaadt.

Er wordt nu op veel plekken gewaarschuwd voor het gevaar van het opladen van telefoons maar ook powerbanks in je bed, of zelfs naast je bed. Volgens de brandweer is dat namelijk hartstikke gevaarlijk.

Ontplofte powerbank

In België was het weer raak. Een 15-jarige jongen schrok zich rot toen hij ontdekte dat zijn powerbank niet alleen 's nachts ontplofte, maar ook zijn bed in brand zette. Dat is super eng én heel gevaarlijk. Daarom waarschuwt de brandweer dat je 's nachts beter de stekkers eruit kunt trekken.

telefoon opladen bed

Overdag opladen

Het zou beter zijn om je telefoon overdag op te laden, voordat je naar bed gaat bijvoorbeeld. Zo heb je 's ochtends alsnog een volle batterij en mocht er dan iets fout gaan... Dan ben je tenminste wakker. De Belgische jongen heeft geluk gehad dat hij op tijd wakker werd en met zijn ouders het vuur kon doven, maar het had ook heel anders af kunnen lopen.

Pas met met nepopladers

Gebruik jij een kabel om je telefoon op te laden die je niet hebt gekregen toen je je telefoon kocht? Dan moet je helemaal oppassen. Bij deze namaakproducten is de kans groter dat het ontploft en we willen je natuurlijk niet bang maken, maar je wil niet dat je telefoon oververhit raakt, toch? Better safe than sorry, dus koop de originele producten!

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: RTLnieuws.nl

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 9 maanden geleden Vlokje

    "Pas met met nepopladers"

  • 9 maanden geleden pauline

    hoe idioot kan je zijn !

  1. 1