Kleurentrends voor het najaar 2010

Fashion door Redactie

Waren vorig jaar nog streepjes en prints in de mode, dit najaar zijn onder andere metallic- en olijfkleuren dé kleuren. Lees hier welke zes kleuren je zeker in je garderobe moet hebben hangen voor een fashionable herfst-look.

Camel

V.l.n.r.: Gucci, Chloe, Dries van Noten, Chloe

Camel is een neutrale kleur die goed te combineren is met andere kleuren. Bij modehuizen als Gucci, Chloé en Dries van Noten zagen we al verschillende kledingstukken in camelkleuren over de catwalk gaan, zoals een trenchcoat en blazer.

Paars

 

V.l.n.r.: Burberry, Oscar de la Renta, Jill Stuart, Oscar de la Renta

Paars is een hele belangrijke kleur dit najaar. Niet alleen zien we paars terug in beautyproducten zoals nagellak, maar ook qua kleding is paars dé kleur. We zien het op de catwalk onder andere bij Oscar de la Renta en Burberry.

Modern Metallic

V.l.n.r.: Marc Jacobs, Alexander Wang, Dries van Noten, Marc Jacobs

Op vele catwalks zagen we de metallic-kleuren voorbij komen. Onder andere bij Marc Jacobs en Alexander Wang passeerden rokjes en jasjes in metallic-kleuren als zilver, goud en koper de revue.

Olijfkleuren

V.l.n.r.: Marc Jacobs, Burberry Prorsum, Marc by Marc Jacobs, Burberry Prorsum

In de voorjaar en in de zomer was de military look natuurlijk heel erg hot en daar gaan de ontwerpers in het najaar nog even op door. Trenchcoats en jurkjes in olijfkleuren zien we bij Burberry Prorsum en Jill Stuart. Met deze olijfkleuren creëer je een chique look, maar tegelijkertijd kun je ook een meer casual look maken.

Lichtblauw

V.l.n.r.: Tommy Hilfiger, Chanel, Phillip Lim, Christian Dior

Bij de herfst denk je niet meteen aan lichtblauw. Toch is dat een kleur die deze herfst veel gedragen gaat worden. Het lichtblauwe is een beetje ijzig en koud en dat past weer wel bij het koude herfstweer. De lichtblauwe trend was te zien op de catwalks van Chanel, Tommy Hilfiger en Marc Jacobs.

Helderrood

V.l.n.r.: Givenchy, Givenchy, Tommy Hilfiger, Marc by Marc Jacobs

Lady in red. Waarschijnlijk hadden ontwerpers dit nummer in hun hoofd bij het ontwerpen van hun collectie. Marc Jacobs en Tommy Hilfiger houden het voornamelijk bij rode jassen, terwijl Givenchy voor een compleet rode look gaat.

Wat vinden jullie van de nieuwe najaarskleuren voor 2010?

Door Gabriella

Bron: Style.com