Lifestyle

Dit Instagram model laat zien hoe nep de foto’s op social media zijn

Strakke bikini body’s, perfecte filters en een prachtige outfit: het ideale Instagram plaatje is nu hotter dan ooit. Steeds meer mensen doen nóg meer hun best om meer likes binnen te halen en de ballonnen, rozen en roze donuts zijn niet meer aan te slepen. Gelukkig is er een Instagram model dat laat zien dat NIETS is wat het lijkt op social media.

Die perfecte Instagram foto’s met roze luchten (die je in real life niet zou zien) zijn natuurlijk een lust voor het oog. We kijken er graag naar en we dubbeltappen als de foto nóg mooier is dan het kiekje daarvoor. Veel meiden maken er inmiddels hun werk van om het ideale plaatje te schetsen, maar geloof ons als we zeggen dat de realiteit er anders uitziet.

instagram versus realiteit

Instagram versus realiteit

Slanke, zongebruinde benen en een strakke buik: dat is het gemiddelde plaatje dat je deze zomer op je Insta feed voorbij ziet komen. Maar er zijn natuurlijk heel wat trucjes om nog slanker en nog bruiner op de foto te staan bij dat azuurblauwe zwembadwater. Wel zo fijn om er nog even aan herinnerd te worden dat Instagram niet zoals het echte leven is.

Kijk maar naar het plaatje van de Nederlandse/Turkse Imre Çeçen:

“Ik vond dit hilarisch: chillen bij het zwembad Instagram versus real life”, schrijft Imre. “Herken je het dat je benen er normaal uitzien als je staat, maar dat ze in hompen vlees veranderen als je zit? Dit is hartstikke normaal, maar toch zitten meiden hiermee. We verliezen de realiteit uit het oog omdat we op het internet alleen hot dog legs zien, dus ik dacht dat ik een goede vergelijkingsfoto zou laten zien.” Ze vertelt verder dat het heel veel moeite kost om het linkse plaatje op de foto te krijgen. Je rug in een rare positie, je benen omhoog, buikspieren aanspannen… Lees vooral de hele tekst bij de foto, want het is hilarisch én zet je weer even met beide benen op de grond in plaats van in de Instagram hemel.

Lees ook: