De stijl van... Robine

Fashion door Redactie

In de nieuwe rubriek "De stijl van..." interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Robine, ze is dol op shoppen en heeft een eigen blog. Haar stijl is te omschrijven als: simpel, minimalistisch en laidback.

Vertel eens wat je over jezelf. Hoe oud ben je, wat zijn je hobby’s…

Ik ben Robine, ben 18 jaar oud en woon in Veldhoven. Momenteel volg ik de opleiding Mode Commercie in Eindhoven. Wanneer ik hiermee klaar ben, wil ik super graag aan het AMFI in Amsterdam gaan studeren. Ik ben dol op shoppen en vind het leuk om met vrienden af te spreken. Ook heb ik mijn eigen blog: www.chouchou-robine.blogspot.com. De inspiratie haal ik van catwalks, streetstyle en andere modeblogs.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

Mijn stijl is te omschrijven als: simpel, minimalistisch en laidback. Ik bel dol op de kleuren zwart, wit, grijs en nude. Deze vind je ook vaak in mijn outfit(s) terug. En verder ben ik helemaal weg van pailletten en studs!

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?

Ik shop erg vaak. Het is dan niet zo dat ik elke keer met wat thuis kom, want alleenrondsnuffelen vind ik ook heerlijk om te doen! Ook winkel ik vaak online, bijvoorbeeld op Ebay, Etsy, Asos en Topshop.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?

Ik combineer vaak dure merken met wat goedkopere items. Ik ben bijvoorbeeld dol op de merken: Isabel Marant, APC en ACNE. Omdat deze vaak toch nét wat anders zijn, kan ik daar makkelijk wat meer geld aan uitgeven. Verder shop ik ook vaak bij de Zara, H&M, COS, vintage winkeltjes en zoals ik eerder al zei online.

Wat is volgens jou dé modetrend van dit moment, en wat gaat er volgend seizoen hip worden?

Er zijn veel leuke modetrends op dit moment, namelijk: gescheurde en gebleekte jeans, spijker en leren jasjes, studs, pailletten en schoudervullingen in jurkjes en blazers. Als ik naar de resort collecties 2010 van mijn favorieten designers kijk, dan wordt het volgend seizoen voornamelijk: kledingstukken in ruimvallende belijningen, met het accent op de schouders. Deze zijn dan vaak gemaakt van soepel vallende stoffen in zachte kleuren.

Wat zou jij nou nóóit dragen?

Crocs en neonkleuren, daar zou ik nog niet dood in gevonden willen worden.

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?

Ik shop het liefst in Antwerpen. Dit is echt een geweldige stad! Alle winkels die ik leuk vind heb je daar. In Nederland shop ik vaak in Eindhoven, Amsterdam, Utrecht en Maastricht. Ik sla de H&M en ZARA nooit over, daarnaast vind ik de vintage winkels ook erg leuk.

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?

Trek vooral kleding aan waar jij jezelf lekker in voelt! Want dit straal je dan ook uit...