Lifestyle

Alarm: bizarre challenge loopt snel razendsnel uit de hand in Nederland

Het lijkt een heel onschuldig spel. Vijftig dagen achter elkaar dagelijks een opdracht uitvoeren en je hebt gewonnen. Totdat je leest wat de challenge inhoudt… Hoewel het eerst leek alsof dit hele spel ‘fake news’ was, blijkt nu dat jongeren écht betrokken zijn bij de levensgevaarlijke ‘Blue Whale Challenge’.

Het is dus de bedoeling om vijftig dagen lang vijftig opdrachten uit te voeren. Via een onbekend persoon krijg je de opdrachten doorgestuurd op social media. Vervolgens moet je bewijsmateriaal leveren dat je de opdracht hebt voltooid. Hoewel dit nog vrij onschuldig klinkt, zitten er opdrachten tussen die echt levensgevaarlijk zijn en zelfs aanzetten tot zelfmoord. De opdrachten variëren van een walvis natekenen, tot het meest bizarre als enge films kijken en jezelf pijn doen…

Jongeren kunnen vervolgens niet stoppen met het spel. Op de laatste dag van het spel krijg je de laatste opdracht en dat is van een gebouw afspringen. Dan heb je het spel ‘gewonnen’. De challenge is uit Rusland te zijn overgewaaid en ook in Nederland is nu de eerste melding gemaakt bij 113 Zelfmoordpreventie.

Hoewel er nog steeds twijfels zijn of dit spel echt wordt gespeeld wordt de challenge erg serieus genomen. Wij hebben hier geen woorden voor en laat dit een waarschuwing zijn om hier in ieder geval nooit aan te beginnen.

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Bureaujeugdenmedia.nl en AD.nl

Must reads 👀