Milaan

Fashion door Redactie

Milaan staat bekend als één van de bekendste modesteden in de wereld. De mensen uit Milaan zijn dan ook kieskeurige en goedgeklede mensen. In Milaan vinden ook vele modeshows plaats en celebrity’s gaan hier graag shoppen.

De Galleria Vittorio Emanuelle II is de duurste winkelstraat van Milaan. Hier vind je winkels van Prada en Louis Vuitton. De Galleria ligt aan het plein van de dom in het centrum van de stad en is omringd door vele goedkopere winkelstraten. In de Piazza del Duomo vind je onder andere de H&M, Zara, Diesel winkel en een heel grote outletzaak. In de Via Orefici ligt de Donna (hier hebben ze ook leuke kleding).

In de zomer is in de goedkopere winkels ook heel veel merkkleding voor een spotprijs te koop vanwege de grote uitverkoop! In de Diesel store kun je dan al een jurkje scoren voor maar €40. En dan nog niet gesproken over de Zara. Hier zijn vele tafels uitgestald waarop allemaal kleding ligt voor maar €10… Hierdoor is het dus zeer aantrekkelijk om door de straten van Milaan te struinen, ook als je geen celebrity of miljonair bent.

Ook als je niet veel geld te besteden hebt kun je op een van de vele terrasjes gaan zitten en genieten van alle goed geklede Milanese mensen. Ik verzeker je, je kijkt je ogen uit op de mannen in prachtige pakken en vrouwen in de mooiste combinaties die voor je neus voorbij rennen om een tram te halen!

Dus als je eens in de buurt bent van Milaan en je hebt even de tijd om er te gaan shoppen, neem dan vooral de kans en geniet van het Italiaanse ijs op een terrasje en ga er tegen aan…

Met dank aan Anne van der Heul