Films & Series

Dit symbolische detail in 13 Reasons Why verandert hoe je naar de serie kijkt

De kans is groot dat je alle afleveringen van 13 Reasons Why al hebt gezien – hoe kan het ook anders met zo’n verslavende serie. Maar is het jou ook opgevallen dat er een symbolisch detail in 13 Reasons Why verstopt zit? En ja, dit detail zit in élke aflevering… Lees maar mee!

Belichting

Het symbolische detail heeft te maken met de belichting. De scènes waarin Hannah Baker nog leeft zijn gefilmd met warme tonen. Wanneer Hannah niet meer leeft, is het beeld een stuk koeler. Dat is dus geen toeval, de makers hebben het expres zo gefilmd!

Grote rol

Grote kans dat dit detail je nog niet is opgevallen. Maar toch heeft het grote invloed op het gevoel dat je bij de scènes hebt. Waarschijnlijk heb je een veel warmer gevoel bij de beelden waar Hannah nog leeft en een verdrietiger gevoel bij de scènes dat ze er niet meer is. Daar heeft de belichting een grote rol bij gespeeld. 

Ander oog

Als je 13 Reasons Why opnieuw kijkt en dit detail je nog niet eerder was opgevallen dan bekijk je de afleveringen wellicht met een heel ander oog!

Voor Hannahs dood:

Na Hannahs dood: 

Lees ook: 

Beeld: Brunopress | Bron: Seventeen.com

Must reads 👀