De stijl van... Laura

Fashion door Redactie

In de rubriek "De stijl van..." interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

1. Vertel eens wat over jezelf…

Mijn naam is Laura, ik zit in 5 VWO en ben 15 jaar. Ik geef streetdance les aan kleine kinderen en dans zelf ook, dus dat is mijn grootste hobby. Verder hou ik van uren in het park zitten, Lookbook, modeblogs lezen, mijn eigen modeblog bijwerken, shoppen, the 300th issue van i-D doorbladeren, foto's maken, op het terras zitten en ook zeker wel van een feestje.

2. Hoe zou jij je stijl omschrijven?

Ik draag waar ik zin in heb… ik heb geen bepaalde stijl. Wel draag ik bijna altijd hoge hakken.

3. Shop je veel? En zoja, hoe vaak?

Waar ik woon valt er echt helemaal niets te shoppen, (ergens in een gat in het Noorden: Sneek. Oh, de Sneekweek mag je trouwens niet missen; het enige lichtpuntje aan dit stadje!). Dus ik ga zoveel mogelijk met de trein naar grotere steden en ook op vakantie kan ik flink inslaan.

4. Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?

Balmain en Stella McCartney zijn mijn ultimate favourite labels, maar zoveel geld brengt mijn bijbaantje ook weer niet op, dus dan ben ik toch meer van de low-budget vondsten. Mijn duurste aankoop is een leren jasje van €200,- maar ik draag ook zelf afgeknipte jeansshorts die ik voor €2,- bij de kringloop op de kop heb getikt.

5. Wat is volgens jou de trend van dit moment, en wat gaat er volgend seizoen hip worden?

Volgens mij kan je de 'Balmain-stijl' op dit moment in elke winkel wel terugvinden. Veel zwart, pailletten, studs en leer. Dat mag van mij lekker doorgaan, I love it! Verder vind ik het heel leuk wat DSquared2 dit seizoen heeft gedaan. De soort Mary-Kate look, gewoon met een lekker baggy broek, slobber shirt en beker Starbucks in de hand, maar dan wel áltijd met hoge hakken.

6. Wat zou jij nou nóóit dragen?

Op die afschuwelijke Croc gevallen na, trek ik alles wel aan. Ik snap niet dat je in een winkel staat en 1000 paar schoenen hebt om uit te kiezen, en dan juist bij díe schoenen denkt; hé, die zijn leuk, die neem ik!

7. In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?

Nadat ik afgelopen januari in New York ben geweest, kan weinig daar nog aan tippen. Al moet ik zeggen dat Londen en Antwerpen ook geweldig zijn! Natuurlijk kun je bij Zara, Mango, Bershka en H&M altijd wel iets leuks vinden, dus ik ben geen uitzondering en heb daar ook genoeg dingen vandaan. En ook in het buitenland heb je leuke winkels zoals Forever 21, Urban Outfitters, Topshop en Primark. Maar liever haal ik wat goedkope troep bij de kringloopwinkel, knip het af, riempje erom, hakken eronder en… klaar!

8. Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?

Life is fun, so dress like you're always having fun!